Πως να εμπιστευτείς έναν νέο σύντροφο με 8 απλά βήματα!

νέο σύντροφο

Πως να εμπιστευτείς έναν νέο σύντροφο με 8 απλά βήματα!

Όταν χάσεις την εμπιστοσύνη σου σε κάποιον, έχεις δύο επιλογές: μπορείς να κάνεις πέτρα την καρδιά σου και να συνεχίσεις χωρίς αυτόν ή μπορείς να δεις τι πήγε στραβά και να τον εμπιστευτείς ξανά.

Υπάρχει λόγος που όλοι αγαπάμε τα παιδιά. Έχουν την ικανότητα να εμπιστεύονται κάποιον με όλη τους την ψυχή και χωρίς ενδοιασμούς. Καθώς μεγαλώνουμε, όμως, αρχίζουμε να συγκρατούμε τον εαυτό μας. Αν έχεις πληγωθεί πρόσφατα, πιθανόν να νιώθεις σαν να σου έχει πάρει κάποιος κάτι πολύτιμο. Αυτό που σου έχουν πάρει είναι η αθωότητα και η πίστη σου στην αγάπη.

Υπάρχουν, λοιπόν, δύο τρόποι να συνεχίσεις αν έχεις πληγωμένη καρδιά. Ανεξάρτητα από τον λόγο, μπορείς να κλειστείς στον εαυτό σου και να απομονώσεις την καρδιά σου ώστε να μην μπορεί να σε πειράξει τίποτα. Ή μπορείς να βοηθήσεις την καρδιά σου να γιατρευτεί και να δυναμώσει βιώνοντας την εμπειρία αντικειμενικά, και αποφασίζοντας να συνεχίσεις με προσοχή την επόμενη φορά.

Το αστείο στο να μάθεις να εμπιστεύεσαι ξανά είναι ότι μέχρι κάποιος να σε προδώσει, είναι εύκολο να ανοιχτείς. Μόλις, όμως, την πατήσεις, γίνεται όλο και πιο δύσκολο με κάθε καινούρια σχέση. Παρακάτω θα δεις τα βήματα που μπορείς να ακολουθήσεις για να μπορέσεις να ξεφύγεις από την επίπονη κατάσταση και να μάθεις να εμπιστεύεσαι κάποιον άλλο.

κοπελα

1. Αναγνώρισε το γεγονός ότι είσαι ακόμη ζωντανή και υγιής

Δεν υπάρχει τίποτα πιο τρομακτικό για τα συναισθήματα σου από κάποιον που δεν είναι άξιος της εμπιστοσύνης σου. Αλλά στο τέλος, πρέπει να συγκεντρώσεις τις δυνάμεις σου και να καταλάβεις ότι ανεξάρτητα με το πόσο δύσκολο ήταν να ξεπεράσεις το γεγονός ότι σε εξαπάτησαν, σου είπαν ψέματα ή μιλούσαν για εσένα πίσω από την πλάτη σου, εσύ είσαι ακόμη ζωντανή και υγιής. Υπάρχει ένα ρητό που λέει: “Ότι δεν μας σκοτώνει, μας κάνει πιο δυνατούς”. Είναι αλήθεια. Το μόνο θετικό όταν έχεις πληγωμένη καρδιά είναι ότι δε μπορεί να σε σκοτώσει – θα ξανασταθείς στα πόδια σου σύντομα.

2. Η καλύτερη εκδίκηση είναι να συνεχίσεις τη ζωή σου

Αυτή τη στιγμή μπορεί να σκέφτεσαι διάφορους τρόπους να εκδικηθείς το άτομο εκείνο που πρόδωσε την εμπιστοσύνη σου. Συχνά σκεφτόμαστε πως μπορούμε να κάνουμε κάποιον να αισθανθεί έτσι όπως μας έκανε αυτός να νιώθουμε. Προσπαθούμε να βρούμε ένα τρόπο να μπούμε στο μυαλό τους και να τους κάνουμε ότι μας έκαναν και αυτοί.

Η καλύτερη εκδίκηση, όμως, είναι να προχωρήσεις. Ακόμη κι αν κάποιος σε εξαπάτησε, ή έκανε κάτι πραγματικά άσχημο, δείξε του ότι είσαι πιο δυνατή από ότι φαίνεται, έχεις περισσότερο ήθος από αυτόν, και ότι θα είσαι καλύτερα χωρίς αυτόν.

3. Μην ανοιχτείς τόσο εύκολα την επόμενη φορά

Όταν κάποιος σε κακομεταχειριστεί, θέλεις να αισθάνεσαι ότι ήσουν εντελώς αδύναμη στο να ελέγξεις την κατάσταση. Όταν το βλέπεις σαν να είναι σφάλμα κάποιου άλλου και όχι δικό σου, απομακρύνεις κάθε ευθύνη και ενοχή από επάνω σου. Σπάνια πληγωνόμαστε όταν δεν υπήρχε κάποιο σημάδι μπροστά μας που δεν θέλαμε να το προσέξουμε.

Η διαίσθηση σου σου είπε ότι κάτι έτρεχε πριν καταλάβεις ότι πρόκειται να σε προδώσουν. Όταν βρεις πάλι κάποιον να αγαπήσεις, βεβαιώσου ότι αξίζει την εμπιστοσύνη σου. Μην υποτιμήσεις εκείνα τα πράγματα που συχνά παραβλέπουμε όταν γνωρίζουμε κάποιον. Αν διαισθάνεσαι ποιος είναι πραγματικά, μην το αγνοήσεις ή σκεφτείς ότι είσαι απλά πολύ ευαίσθητος.

4. Σκέψου όλα εκείνα που κερδίζεις με την εμπιστοσύνη

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στη ζωή σου που έχεις εμπιστευτεί. Μην αφήσεις ένα μόνο άτομο να καθορίσει πως θα περάσεις την υπόλοιπη ζωή σου. Ακόμη κι αν ήταν μια κακή στιγμή, χρησιμοποίησε αυτή την εμπειρία για να καθορίσεις όλα όσα συμβούν αν αρνηθείς την αγάπη και την υποστήριξη που έχεις από τους άλλους. Όλοι μας μπορούμε να πληγωθούμε κάποια στιγμή. Δε μπορείς, όμως, να αφήσεις μια κακή σχέση να υπερνικήσει όλες τις υπόλοιπες που ομορφαίνουν τη ζωή σου.