Παγκόσμια διάκριση για 14χρονη από τα Γιαννιτσά

Παγκόσμια διάκριση για 14χρονη από τα Γιαννιτσά – Η ζωγραφιά που συγκλόνισε όλο τον κόσμο!

Έναν ακόμη λόγο να αισθανόμαστε υπερήφανοι έχουμε από σήμερα, καθώς η κάρτα με τη ζωγραφιά μιας 14χρονης μαθήτριας από τα Γιαννιτσά πρόκειται να κυκλοφορήσει σε όλο τον κόσμο!

Πιο συγκεκριμένα, η Ευγενία Δεμιρτζόγλου, μαθήτρια της Β΄ τάξης του 2ου Γυμνασίου Γιαννιτσών, κέρδισε το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό του οργανισμού Postcards for Peace, στην κατηγορία 12-16 ετών, με τη ζωγραφιά της που θα τυπωθεί σε καρτ ποστάλ και θα πωληθεί για να προωθήσει το μήνυμα της ειρήνης.

postcards-for-peace

«Ζωγραφίζω από πολύ μικρή και όταν έμαθα για το διαγωνισμό, ήθελα πολύ να συμμετάσχω. Ήθελα να εκφράσω το γεγονός ότι είμαστε όλοι ίσοι και πρέπει να ζήσουμε με ειρήνη», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η 14χρονη μαθήτρια που εμπνεύστηκε το θέμα της από την προσφυγική κρίση και συμπεριέλαβε στη ζωγραφιά της τους διαχρονικούς στίχους «Imagine all the people living life in peace» του John Lennon.

Ο φιλανθρωπικός οργανισμός Postcards for Peace έχει στόχο την προώθηση της ισότητας και της διαφορετικότητας και μέσω της ιστοσελίδας του, παρακινεί τον κόσμο να υποβάλλει σχέδια για κάρτες τα οποία στη συνέχεια αναρτώνται και μπορούν να εκτυπωθούν.

Το διαβάσαμε εδώ

http://bit.ly/2daPOQC

Δείτε επίσης τα εξής:

Δυο χρυσά και δυο αργυρά η ομάδα μας της Μαθηματικ... Διάκριση για την ομάδα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας στον διαγωνισμό Seemous 2016. H ομάδα της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας στον διαγωνισμό Se...
Η Ελληνίδα «Αϊνστάιν» H Ασημίνα Αρβανιτάκη είναι η πρώτη γυναίκα κάτοχος έδρας στο κορυφαίο Ινστιτούτο Θεωρητικής Φυσικής Perimeter στον Καναδά. Μια γυναίκα "Αϊνστάιν". Η ...