Ο  Έλληνας καθηγητής Κυριάκος Κομβόπουλος είναι ο πρωτοπόρος της  Νανομηχανικής.

Ο Κυριάκος Κομβόπουλος είναι Καθηγητής στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Berkeley της Καλιφόρνια και Ερευνητής στο Τμήμα Επιστήμης των Υλικών του Lawrence Berkeley National Laboratory (LBNL).

Είναι επίσης Ιδρυτής και Διευθυντής του Εργαστηρίου Surface Mechanics and Tribology Laboratory, το οποίο το 2008 διαχωρίστηκε σε δύο εργαστήρια προκειμένου να εξυπηρετήσει τα ερευνητικά προγράμματα σε διαφορετικά διεπιστημονικά πεδία, στα “the Surface Sciences and Engineering Laboratory” (SSEL) και “the Computational Surface Mechanics Laboratory” (CSML).

Είναι διεθνώς γνωστός για την πρωτοπόρα έρευνά του στις Νανοεπιστήμες και τη Νανομηχανική, με σημαντικές επιπτώσεις σε διάφορες αναδυόμενες τεχνολογίες συμπεριλαμβανομένων των επικοινωνιών, της μικροηλεκτρονικής, της αποθήκευσης δεδομένων και της βιοτεχνολογίας.

Η έρευνα του συνδέει τη Μηχανολογία και την Ηλεκτρομηχανολογία, την Επιστήμη των υλικών, τη Φυσική των επιφανειών και τη Χημεία, την Εμβιομηχανική και τη Βιολογία.

Το διαβάσαμε εδω 
http://bit.ly/2fZW42x

Δείτε επίσης τα εξής:

Τεντ Σαράντος: Έλληνας γκουρού της ιντερνετικής πλ... Είναι ένας από τους ισχυρότερους Έλληνες, στο κόσμο, ο άνθρωπος που άλλαξε σαρωτικά το τοπίο στον χώρο της τηλεόρασης. Πέρυσι το περιοδικό TIME τον σ...
Ανακάλυψε έναν «κρυφό» δεύτερο γενετικό κώδικα μέσ... Το διπλό νόημα της ζωής: Έλληνας επιστήμονας στις ΗΠΑ ανακάλυψε έναν δεύτερο κώδικα «κρυμμένο» μέσα στο DNA. Ο Γιάννης Σταματογιαννόπουλος είναι καθη...