Ένας από τους κορυφαίους φυσικούς σωματιδίων

Ο Χαράλαμπος Αναστασίου είναι καθηγητής στο Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Ζυρίχης ETH και θεωρείται ένας από τους κορυφαίους φυσικούς σωματιδίων.

Η έρευνα του Αναστασίου επικεντρώνεται στη θεωρητική περιγραφή και στην ερμηνεία των πειραματικών δεδομένων από το κέντρο σωματιδιακής φυσικής CERN στη Γενεύη. Μέσα από την έρευνά του, έκανε πρωτοποριακές ανακαλύψεις σε σχέση με το μποζόνιο Higgs και τα χαρακτηριστικά αυτού του στοιχειώδους σωματιδίου.

Άρχισε τις σπουδές του στο πανεπιστήμιο Αθηνών το 1991. Ολοκλήρωσε το διδακτορικό του το 2001 και μετά εργάστηκε σε μεγάλα ερευνητικά κέντρα όπως στο SLAC, αργότερα στο CERN και τέλος στο ETH.

Οι νέες του έρευνες ξεπερνούν τα όρια του καθιερωμένου μοντέλου της σωματιδιακής φυσικής επιτρέποντάς του να προσελκύσει έμπειρους μηχανικούς μοντέλων στη Ζυρίχη. Τα αποτελέσματα των ερευνών του, τον έχουν κάνει ευρέως γνωστό στον επιστημονικό και ερευνητικό χώρο.

Ο Αναστασίου είναι ένας από τους 277 επιστήμονες και ερευνητές που κατάφεραν να κερδίσουν την πολυπόθητη χρηματοδότηση του Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Έρευνας (ERC) με το ερευνητικό έργο PertQCD στο ΕΤΗ. Αξίζει να σημειωθεί πως η συνολική χρηματοδότηση του ERC αγγίζει τα 647 εκατομμύρια ευρώ.

http://bit.ly/29TYXOK

Δείτε επίσης τα εξής:

Πώς να ανακαλύψετε ότι υπάρχει ιός στον υπολογιστή... Ξαφνικά ο υπολογιστής σας συμπεριφέρεται περίεργα τον τελευταίο καιρό; Κολλάει συνεχώς, είναι αργός και εκτός αυτών, εμφανίζει διαρκώς αναδυόμενα (pop...
Τα 7 φυσικά βότανα και φυτά που θεραπεύουν... Τα 7 φυσικά βότανα και φυτά που θεραπεύουν τις λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος, να ενισχύσουν την υγεία των πνευμόνων και να επιδιορθώσουν τις ...