Η ομογενής Μαρί Αραπάκη, κέρδισε την πρώτη υποτροφία Griffith

Η ομογενής Μαρί Αραπάκη, κέρδισε την πρώτη υποτροφία του Πανεπιστημίου Griffith του Brisbane για να συνεχίσει τις σπουδές της στο μάθημα των Νέων Ελληνικών που από το 2014 το εν λόγω Πανεπιστήμιο προσφέρει και μέσω του διαδικτύου.

Για να προσφέρεται το μάθημα των Ελληνικών το Πανεπιστήμιο Griffith συνεργάζεται με τον καθηγητή Μιχάλη Τσιανίκα, από το Τμήμα Γλωσσικών Σπουδών Πανεπιστημίου Flinders Νότιας Αυστραλίας και το Lexion Alliance, υπό την αιγίδα του Τζιμ Ράπτη, επίτιμου προξένου της Ελλάδας στο Κουίνσλαντ.

Το Lexion Alliance έχει στόχο την προώθηση του μαθήματος των Ελληνικών και χορηγεί και υποτροφίες.

Στην επίδοση της πρώτης υποτροφίας προς την Μαρί Αραπάκη παρευρέθηκαν μέλη της οικογενείας της, ο καθηγητής Paul Mazerolle από το Πανεπιστήμιο Griffith, με συνεργάτες του, μέλη της διοίκησης του Lexion Alliance, αλλά και χορηγοί του.

Η ομογενής Μαρί Αραπάκη, κέρδισε την πρώτη υποτροφία Griffith

Η πρώτη υποτροφία δόθηκε από την Δρ Βούλα Καστάν, πρόεδρο του Lexion Alliance, στη μνήμη του συζύγου της Δρ Κώστα Καστάν.

Μελλοντικά το Lexion Alliance θα προσφέρει και άλλες υποτροφίες.

Η εκμάθηση μιας γλώσσας μπορεί να εξασφαλίσει την ένταξη σε μια καινούργια χώρα και πολιτισμό, αποτελώντας εξαίσιο διαβατήριο για νέους δρόμους και νέες ευκαιρίες. «Για τους Έλληνες, η διατήρηση της γλώσσας τους σημαίνει ότι οι μαθητές θα μπορούν να έχουν πρόσβαση σε μια ευρύτερη πολιτιστική συνείδηση, μαθαίνοντας περισσότερα για την ιστορία τους, τη γεωγραφία, τη μυθολογία, τους φιλοσόφους και τη λογοτεχνία μέσα από την ανάγνωση των δικών τους έργων στη δική τους γλώσσα» όπως είπε χαρακτηριστικά η κ. Castan.

http://bit.ly/1O88JMC

Δείτε επίσης τα εξής:

Τιμώντας τον σημαντικό Έλληνα ποιητή Τάσο Λειβαδίτ... Τιμώντας τον σημαντικό Έλληνα ποιητή Τάσο Λειβαδίτη. Ευαίσθητος ποιητής με έντονη πολιτική δράση. Γεννημένος στην Αθήνα, το βράδυ της Αναστάσεως του ...
Μανόλης Αναγνωστάκης χαρακτηρίστηκε ως ο «ποιητής ... Ένας από τους κορυφαίους ποιητές της πρώτης μεταπολεμικής γενιάς. Ποιητής με πολιτική συνείδηση, φυλακίστηκε και καταδικάσθηκε σε θάνατο για τις ιδέες...