Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες;

Υπάρχει η αντίληψη ότι οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άντρες, αλλά κάτι τέτοιο ισχύει τελικά;

Αυτό προσπάθησαν να εξετάσουν οι Steven Austad, Ph.D. Και Kathleen Fischer, Ph.D., από το πανεπιστήμιο της Αλαμπάμα, στο άρθρο που δημοσίευσαν στο επιστημονικό περιοδικό «Cell Metabolism»

«Οι άνθρωποι είναι τα μόνα ζωντανά στους οποίους είναι ευρέως διαδεδομένη η διαφορά επιβίωσης ανάλογα με το φύλο. Πραγματικά, η διαφορά των φύλων στη μακροζωία είναι ένα από τα πιο δυνατά χαρακτηριστικά της ανθρώπινης βιολογίας», ανέφεραν οι επιστήμονες του πανεπιστημίου.

Αν και σε άλλα ζωντανά, από τα σκουλήκια, μέχρι άλλα θηλαστικά, η μακροζωία δεν σχετίζεται με το φύλο, στον άνθρωπο τα πράγματα φαίνεται να είναι διαφορετικά.

Για την έρευνα, οι επιστήμονες εξέτασαν το μέσο όρο ζωής γυναικών και αντρών από 38 χώρες από το 1751 (για την Σουηδία) και το 1816 (για την Γαλλία), μέχρι σήμερα.

«Δεδομένης της υψηλής ποιότητας των δεδομένων αυτών, είναι εντυπωσιακό ότι για όλες τις 38 χώρες, για κάθε χρόνο στη βάση δεδομένων, οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερο μέσο όρο ζωής από τους άντρες», έγραψαν οι Austad και Fischer, βοηθοί καθηγητή βιολογίας.

«Από τις 15 πιο συχνές αιτίες θανάτου στις ΗΠΑ το 2013, οι γυναίκες έφευγαν από την ζωή σε μεγαλύτερη ηλικία», ανέφεραν.

Αν και στα ζώα που χρησιμοποιούμε στα εργαστήρια, όπως είναι τα ποντίκια, έχουν γίνει εκτεταμένες έρευνες σχετικά με το φύλο και τη διάρκεια ζωής, δεν γνωρίζουμε πώς η μακροζωία, ανάλογα με το φύλο σχετίζεται με το γενετικό υπόβαθρο ή την διατροφή και τις συνθήκες διαβίωσης, είπε ο Austad.

Οι διαφορές αυτές στο προσδόκιμο ζωής μπορεί να οφείλονται στις ορμόνες ή να σχετίζονται με τις διαφορές στο ανοσοποιητικό.

http://bit.ly/1tvuHjv

Δείτε επίσης τα εξής:

Ήρεμοι γονείς, ευτυχισμένα παιδιά... Ήρεμοι γονείς, ευτυχισμένα παιδιά Τα παιδιά σας φέρνουν εκτός εαυτού και τσακίζουν τα νεύρα σας με την συμπεριφορά τους; Είναι απολύτως φυσικό! Ωστόσ...
Με ελληνική υπογραφή το πρώτο εμβόλιο για σκλήρυνσ... Ο καθηγητής Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών Γιάννης Ματσούκας και η ομάδα του, πήραν την πρώτη παγκόσμια πατέντα για το εμβόλιο, που φιλοδοξεί να θερ...