Ερευνητές προειδοποιούν: Τα καυτά ροφήματα προκαλούν καρκίνο

Ερευνητές προειδοποιούν:Τα καυτά ροφήματα προκαλούν καρκίνο.

καυτά ροφήματα

Τα πολύ ζεστά ροφήματα προκαλούν καρκίνο, προειδοποιούν οι ειδικοί, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου σε όσους λατρεύουν να καταναλώνουν καθημερινά «καυτά» τον καφέ ή το τσάι τους.

Σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Ερευνών για τον Καρκίνο (IARC), το να πίνει κανείς πολύ καυτά ροφήματα είναι μια πιθανή αιτία εμφάνισης καρκίνου του οισοφάγου.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι επιστήμονες του Οργανισμού, «είναι η θερμοκρασία και όχι τα ίδια τα ροφήματα που φέρονται να ευθύνονται για την εμφάνιση καρκίνου του οισοφάγου», ενώ «απενεχοποιούν» τον καφέ και το μάτε -ένα παραδοσιακό ρόφημα στη Λατινική Αμερική- όταν καταναλώνονται σε φυσιολογικές θερμοκρασίες.

Ωστόσο, οι επιστήμονες του Οργανισμού ερευνών για τον Καρκίνο παρατήρησαν ότι το να πίνει κανείς ροφήματα σε θερμοκρασία που ξεπερνά τους 65 βαθμούς Κελσίου, είναι πιθανό να του προκαλέσει καρκίνο του οισοφάγου.

http://bit.ly/28S5vwH

Δείτε επίσης τα εξής:

Αυξημένο κίνδυνο για άνοια έχουν όσοι ζουν κοντά σ... Αυξημένο κίνδυνο για άνοια έχουν όσοι ζουν κοντά σε πολυσύχναστους δρόμους. Το να μένει κανείς κοντά σε πολυσύχναστους δρόμους αυξάνει τον κίνδυνο άν...
36χρονη Σουηδέζα γίνεται μητέρα μετά από μεταμόσχε... Μια 36χρονη Σουηδέζα έγινε η πρώτη γυναίκα στον κόσμο στην οποία είχε γίνει μεταμόσχευση μήτρας και κατάφερε να γεννήσει ένα παιδί, ανέφερε η βρετανικ...