Αρακάς με Μοσχαράκι του Γιώργου Τσελεμεντέ

Αρακάς με Μοσχαράκι του Γιώργου Τσελεμεντέ.

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Περνάμε το κομμάτια του κρέατος από το αλεύρι  και σε μια κατσαρόλα που έχουμε ζεστάνει το βούτυρο τσιγαρίζουμε το κρέας μας μέχρι να πάρει χρώμα. Κατόπιν προσθέτουμε τα κρεμμύδια και αφού τσιγαριστούν και αυτά ελαφρώς σβήνουμε με κρασί, το αφήνουμε να πάρει μια βράση και ρίχνουμε την τομάτα το μαϊντανό αλατοπιπερώνουμε προσθέτουμε λίγη ζάχαρη και συμπληρώνουμε με νερό. Το αφήνουμε να βράσει και όταν είναι έτοιμο το κρέας προσθέτουμε τον αρακά και βράζουμε για άλλα 10 λεπτά.

ΥΛΙΚΑ

1 ΚΙΛΟ ΜΟΣΧΑΡΙ ΣΠΑΛΑ

2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΑΛΕΥΡΙ

2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΒΟΥΤΥΡΟ

2 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ

½  ΚΙΛΟ ΑΡΑΚΑΣ

15 ML ΚΡΑΣΙ ΛΕΥΚΟ

5-6 ΤΟΜΑΤΕΣ ΩΡΙΜΕΣ ΤΡΙΜΜΕΝΕΣ ΣΤΟΝ ΤΡΙΦΤΗ

1/3 ΜΑΤΣΟ ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

ΑΛΑΤΙ –ΠΙΠΕΡΙ

ΖΑΧΑΡΗ

 

greekaffair.gr