Γαρίδες φούρνου : Δια χειρός Γιώργου Τσελεμεντέ

Γαρίδες φούρνου

Γαρίδες-φούρνου-Τσελεμεντέ

ΥΛΙΚΑ

1 ΚΙΛΟ ΓΑΡΙΔΕΣ

5 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΦΡΥΓΑΝΙΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ

2 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΜΑΙΝΤΑΝΟΣ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΛΕΥΚΟ ΞΗΡΟ ΚΡΑΣΙ

5 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

ΑΛΑΤΙ ­ ΠΙΠΕΡΙ

ΤΡΟΠΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ

Καθαρίζουμε τις γαρίδες από το κέλυφος χωρίς να αφαιρέσουμε την ουρά και το κεφάλι από την γαρίδα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την φρυγανιά το σκόρδο, το μαϊντανό, το κρασί και δύο από τις κουταλιές από το λάδι μας. Τοποθετούμε τις γαρίδες μας στο ταψί σε σειρά και ρίχνουμε από πάνω το μείγμα μας, κατόπιν περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.