Γιαουρτόπιτα: To γλυκό του Γιώργου Τσελεμεντέ

Γιαουρτόπιτα: To γλυκό του Γιώργου Τσελεμεντέ

Φίλες και φίλοι μου σήμερα σας έχω ετοιμάσει μια Γιαουρτόπιτα πολύ ελαφριά, νόστιμη και αρκετά γρήγορη στην διαδικασία παρασκευής.

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την ζάχαρη με το μισό γιαούρτι, κατόπιν προσθέτουμε την μαρέγκα μας, και μετά  τους κρόκους χτυπημένους. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το άλλο μισό γιαούρτι με την σόδα και το προσθέτουμε στο μείγμα μας, ανακατεύουμε πολύ καλά, προσθέτουμε μετά το αλεύρι μας και το δουλεύουμε πολύ καλά ώστε να μην έχει κόμπους. Βουτυρώνουμε ένα ταψί και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 40 – 45 λεπτά. Μόλις κρυώσει φτιάχνουμε το σιρόπι μας να βράσει για 10 λεπτά περίπου και περιχύνουμε από επάνω.

ΥΛΙΚΑ

6 ΚΡΟΚΟΙ ΑΥΓΩΝ

ΜΑΡΕΓΚΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΣΠΡΑΔΙΑ ΤΩΝ 6 ΑΥΓΩΝ

500 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ( 2 ΚΕΣΕΔΑΚΙΑ )

2 ΒΑΝΙΛΙΕΣ

750 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΖΑΧΑΡΗ

1300 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΑΛΕΥΡΙ

1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΣΟΔΑ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

1 ΚΙΛΟ ΖΑΧΑΡΗ

3 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΝΕΡΟ

http://bit.ly/2dAKon2

Δείτε επίσης τα εξής:

Το πιάτο της Ημέρας: Κυνήγι Αγριογούρουνο στη γάστ... Το πιάτο της Ημέρας: Κυνήγι Αγριογούρουνο στη γάστρα. Φίλες και φίλοι μου, καλή εβδομάδα σιγά σιγά αρχίζουμε να μπαίνουμε σε εορταστικούς ρυθμούς. ...
Γαλακτομπούρεκο: Φτιάξτε το μόνοι σας και μαγέψτε ... ΥΛΙΚΑ Κομμάτια 20 Χρόνος προετοιμασίας 15 Χρόνος ψησίματος 50 4 φλ. γάλα 1 φλ. ζάχαρη Φλούδα από 1 μέτριο ακέρωτο λεμόνι 2 βανίλιες 2 πρέζ...