Γρανίτα φράουλα του Γιώργου Τσελεμεντέ

Γρανίτα φράουλα του Γιώργου Τσελεμεντέ

Γρανίτα φράουλα του Γιώργου Τσελεμεντέ

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Πολτοποιούμε τις φράουλες, αφού πριν τις πλύνουμε, τις καθαρίσουμε και τις στραγγίσουμε εντελώς. Περνάμε τον πολτό τους από ψιλό τρυπητό, τον ανακατεύουμε καλά με το νερό, τη ζάχαρη και το χυμό του λεμονιού, ρίχνουμε το μείγμα τους στην παγωτιέρα και παγώνουμε τη γρανίτα.

ΥΛΙΚΑ

7-8 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΤΣΑΓΙΟΥ ΦΡΑΟΥΛΕΣ

7-8 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΤΣΑΓΙΟΥ ΝΕΡΟ

200 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ (1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΤΣΑΓΙΟΥ) ΖΑΧΑΡΗ

50 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ (4 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ) ΧΥΜΟΣ ΛΕΜΟΝΙΟΥ