Δίπλες Χριστουγέννων του Σεφ Γιώργου Τσελεμεντέ

Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά γλυκά των Χριστουγέννων είναι οι δίπλες  με κανέλα, σουσάμι, καρύδια και μέλι από τον Σεφ Γιώργο Τσελεμεντέ.

ΥΛΙΚΑ

8 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΑΛΕΥΡΙ

3 ΑΥΓΑ

4 ΚΡΟΚΟΥΣ ΑΥΓΩΝ

½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΛΙΚΕΡ

½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΠΑΣΠΑΛΙΣΜΑ

ΛΑΔΙ ΓΙΑ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ

 

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

2 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΜΕΛΙ

2 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΗ

2 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΝΕΡΟ

1 ½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΚΑΡΥΔΟΨΙΧΑ

ΚΑΝΕΛΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Χτυπάμε τα αυγά σε μια λεκάνη μέχρι να ασπρίσουν, ρίχνουμε το λικέρ το χυμό πορτοκαλιού και κατόπιν το αλεύρι σιγά σιγά, το ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη. Χωρίζουμε τη ζύμη σε μπαλάκια την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για ½ ώρα να ξεκουραστεί. Πασπαλίζουμε τον πάγκο μας με αλεύρι και με το πλάστρη μας ανοίγουμε τα φύλλα μας σε λεπτό φύλλο. Τα κόβουμε σε λωρίδες 8 εκατοστών και μήκος 20 εκατοστών. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε μπόλικο λάδι να κάψει και ρίχνουμε τις λωρίδες μας τυλιγμένες σε πιρούνι να τηγανιστούν για 2 λεπτά., μόλις πάρουν χρώμα ροδίσουν τις αφαιρούμε με μια τρυπητή κουτάλα. Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το μέλι το νερό και τη ζάχαρη και τα βράζουμε για 8 λεπτά , αφού κρυώσει λίγο το σιρόπι ρίχνουμε λίγε λίγες τις δίπλες τις αφήνουμε για 2 λεπτά και τις βγάζουμε, τις τοποθετούμε σε μια πιατέλα και τις πασπαλίζουμε με την καρυδόψιχα και την κανέλλα.