Καβούρια Γιαχνί με πιπεράτη Σάλτσα του Γιώργου Τσελεμεντέ

Καβούρια Γιαχνί με πιπεράτη Σάλτσα του Γιώργου Τσελεμεντέ.

%ce%ba%ce%b1%ce%b2%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b9%ce%b1

Μια εναλλακτική λοιπόν διατροφική επιλογή προέρχεται από την κατηγορία των θαλασσινών και αφορά στα καβούρια, τα οποία ξεχωρίζουν για τη σπανιότητά τους, τον τρόπο παρασκευής τους, την ιδιαίτερη γεύση τους αλλά και τη μεγάλη θρεπτική τους αξία.

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Παίρνουμε ένα βαθύ τηγάνι που να μπορούμε να το βάλουμε και στο φούρνο, ρίχνουμε μέσα ελαιόλαδο με τα μισά κρεμμύδια για να πάρουν χρώμα και κατόπιν προσθέτουμε τις τομάτες το πιπέρι και το αλάτι. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε την σάλτσα μας να βράσει για 10 – 15 λεπτά. Κατόπιν σπάμε τα καβούρια σε κομμάτια και τα ρίχνουμε στο τηγάνι μας με την σάλτσα. Προσθέτουμε τον άνιθο τα υπόλοιπα κρεμμύδια ανακατεύουμε και το βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20 – 25 λεπτά.

ΥΛΙΚΑ

1-2 ΚΙΛΑ ΚΑΒΟΥΡΙΑ

6 ΤΟΜΑΤΕΣ ΤΡΙΜΜΕΝΕΣ

6 ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΦΡΕΣΚΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ

3 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟΥ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΕΣ

1-2 ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΥΤΕΡΕΣ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΕΣ

2 ΠΟΤΗΡΙΑ ΚΡΑΣΙ ΜΟΣΧΑΤΟ

½ ΜΑΤΣΑΚΙ ΑΝΙΘΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

ΑΛΑΤΙ  

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

 

www.greekaffair.gr