Η κακαβιά είναι ένα πολύ ιδιαίτερο και χαρακτηριστικό πιάτο των νησιών και γενικά των ψαρο-περιοχών. Λένε ότι οι καπετάνιοι πίνουν την κακαβιά τους στο νεροπότηρο.

 

ΥΛΙΚΑ

1,5 ΚΙΛΟ ΠΕΤΡΟΨΑΡΑ

5-6 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ

2-3 ΤΟΜΑΤΕΣ

1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ ΛΑΔΙ

6 ΦΕΤΕΣ ΨΩΜΙ

 

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Βράζουμε σε ανάλογο νερό τις φέτες κρεμμυδιών τις τομάτες και 160 γραμμάρια λάδι. Καθαρίζουμε τα ψάρια και τα βάζουμε και αυτά να βράσουν για 15 – 20 λεπτά, αφού βράσουν τα βγάζουμε τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα ξεκοκαλίζουμε. Περνάμε την σάλτσα μας από ένα τρυπητό σε μια καθαρή κατσαρόλα προσθέτουμε τα ψαχνά από τα ψάρια τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση και σερβίρουμε.

 

http://bit.ly/2j2IvRp

Δείτε επίσης τα εξής:

Πατάτες γιαχνί με μελιτζάνες... Πατάτες γιαχνί με μελιτζάνες του Γιώργου Τσελεμεντέ. Είναι λατρεία μεγάλη. Ακόμα κι αν τα κόψεις όλα και ακολουθείς προσεκτική διατροφή οι πατάτες εί...
Κουραμπιέδες με Stevia και επικάλυψη σοκολάτας... Το γλυκό της εβδομάδας: Κουραμπιέδες με Stevia και επικάλυψη σοκολάτας. Καλημέρα σας φίλες και φίλοι είμαι ο Δημήτρης Πλουμιστός ο chef του greekaffa...