Καλαμάρια ψητά με σκόρδο και λεμόνι : Τσελεμεντές

Καλαμάρια ψητά με σκόρδο και λεμόνι – Τσελεμεντές

ΥΛΙΚΑ

4 ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΜΕΓΑΛΑ

125 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

ΧΥΜΟ ΑΠΟ 1 ΛΕΜΟΝΙ

4 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

2 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

ΤΡΟΠΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ

Καθαρίζουμε και ξεπλένουμε τα καλαμάρια και τα στεγνώνουμε καλά με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Σε ένα μπολ χτυπάμε το λάδι και το λεμόνι, βουτάμε μέσα τα καλαμάρια μας και τα βάζουμε σε ένα ταψί,τα ψήνουμε στο γκρίλ για 5 λεπτά περίπου και μετά τα γυρνάμε τα αλείφουμε με το λαδολέμονο μας και τα ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά. Τα σερβίρουμε σε μια πιατέλα ρίχνουμε από επάνω το σκόρδο το μαϊντανό και είναι έτοιμα.

http://bit.ly/1NkhliV

Δείτε επίσης τα εξής:

Δίπλες Χριστουγέννων του Σεφ Γιώργου Τσελεμεντέ... Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά γλυκά των Χριστουγέννων είναι οι δίπλες  με κανέλα, σουσάμι, καρύδια και μέλι από τον Σεφ Γιώργο Τσελεμεντέ. ΥΛΙΚΑ ...
Λούτσος με σάλτσα ελιάς του Γιώργου Τσελεμεντέ... Λούτσος με σάλτσα ελιάς του Γιώργου Τσελεμεντέ ΥΛΙΚΑ 1 ΚΙΛΟ ΛΟΥΤΣΟΣ 200 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ 3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΜΑΙΝΤΑΝΟΣ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟΣ ...