Κατσικάκι καπαμάς μοραΐτικος του Γιώργου Τσελεμεντέ

Κατσικάκι καπαμάς μοραΐτικος του Γιώργου Τσελεμεντέ

ΥΛΙΚΑ

1 ΚΙΛΟ ΚΡΕΑΣ ΚΑΤΙΚΙΣΙΟ

100 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΒΟΥΤΥΡΟ

2-3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΒΟΥΤΥΡΟ

2 ΠΟΤΗΡΙ ΚΡΑΣΙ ΛΕΥΚΟ (ΑΡΕΤΣΙΝΟΤΟ)

600- 700 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΤΟΜΑΤΕΣ ΠΟΥΡΕ

1-2 ΓΑΡΙΦΑΛΑ

ΛΙΓΗ ΚΑΝΕΛΑ

ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Κόβουμε το κρέας σε μέτρια κομμάτια το αλευρώνουμε και το περνάμε απο το τηγάνι που έχουμε ζεστάνει το βούτυρο μέχρι να πάρει λίγο χρώμα χωρίς όμως να μας μαυρίσει το βούτυρο. Όταν είναι έτοιμο το κρέας το βάζουμε σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε στο τηγάνι με το βούτυρο το αλεύρι και το ανακατεύουμε μέχρι να γίνει καστανό, κατόπιν προσθέτουμε το κρασί και περίπου 2 ποτήρια νερό. Το αφήνουμε να πάρει μια βράση περνάμε απο ένα τρυπητό (σουρωτήρι, για να μην έχει σβολάκια απο το αλεύρι) μέσα στην κατσαρόλα με το κρέας. Προσθέτουμε την τομάτα το αλατοπίπερο τα μυρωδικά μας και αφού σκεπάσουμε την κατσαρόλα μας αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να ψηθεί το κρέας μας. Εάν δούμε ότι χρειάζεται μπορούμε να συμπληρώσουμε νερό λίγο ώστε να βράσει το κρέας, την σάλτσα μπορούμε να την αφήσουμε να πήξει στο τέλος αφού έχουμε αφαιρέσει το κρέας.