Κατσικάκι στο Φούρνο Λεμονάτο του Γιώργου Τσελεμεντέ

Σήμερα φίλες και φίλοι μου θα μαγειρέψουμε μια κλασική ελληνική συνταγή «Κατσικάκι στο Φούρνο Λεμονάτο».

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και μετά τσιγαρίζουμε το κρέας μας από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε το αλατοπίπερο μας και τα σκόρδα μας με τον μαϊντανό. Όταν τσιγαριστούν ελαφρώς και αυτά σβήνουμε με το χυμό λεμόνι και προσθέτουμε περίπου 1 λίτρο νερό. Μόλις πάρει βράσει μεταφέρουμε το φαγητό μας σε μια γάστρα ή αν δεν έχουμε σε ένα ταψί και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 2 ώρες περίπου, ελέγχουμε κατά διαστήματα το φαγητό μας και αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο νερό.

ΥΛΙΚΑ

1,5 ΚΙΛΟ ΚΑΤΣΙΚΙ

ΧΥΜΟ ΑΠΟ 2 ΛΕΜΟΝΙΑ

5 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ ΚΟΜΜΕΝΕΣ ΣΤΗ ΜΕΣΗ

150 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ 

½ ΜΑΤΣΟ ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ

 

Tips 

Συνοδέψτε το µε πράσινες σαλάτες και τραγανό ψωμάκι.

 

Γράφει ο γαστρονόμος  Γιώργος Τσελεμεντές 

 

http://bit.ly/2dQYroB

Δείτε επίσης τα εξής:

Λαβράκι στο Αλουμινόχαρτο του Γιώργου Τσελεμεντέ... Συνταγή για Λαβράκι στο Αλουμινόχαρτο του Γιώργου Τσελεμεντέ.   Μοσχοβολιστό και γεμάτο γεύσεις το ψάρι μας σήμερα στο πιάτο σίγουρα έχετε πιάσει λαβ...
Το πιάτο της Ημέρας: Σουγάνια Μυτιλήνης από το Σεφ... Σήμερα θα ταξιδέψουμε στην Mυτιλήνη,  σε μια απ’ τις αρχαιότερες πόλεις της Ελλάδας, ίσως και του κόσμου ολόκληρου, για να  γευτούμε ένα δικό τους παρ...