Κεφαλλονίτικη μπακαλιαρόπιτα του Γιώργου Τσελεμεντέ

Κεφαλλονίτικη μπακαλιαρόπιτα του Γιώργου Τσελεμεντέ.

Μια υπέροχη πίτα που τη φτιάχνουν στην Κεφαλλονιά και τη συνοδεύουν σχεδόν πάντα με σκορδαλιά.

kefalonitiki-mpakaliaropita

ΥΛΙΚΑ

500 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟ ΞΑΡΜΥΡΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΒΡΑΣΜΕΝΟ ΓΙΑ 5  ΛΕΠΤΑ

½ ΜΑΤΣΟ ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

1 ΝΤΟΜΑΤΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΗ

1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

2 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

ΞΥΣΜΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

125 ML ΛΑΔΙ

ΛΙΓΟ ΠΙΠΕΡΙ

1 ΠΟΤΗΡΙ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΡΥΖΙ

ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ

(Εάν δεν θέλουμε να ανοίξουμε φύλλο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σφολιάτα έτοιμη)

300 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΑΛΕΥΡΙ

ΛΙΓΟ ΛΑΔΙ

ΝΕΡΟ ΟΣΟ ΠΑΡΕΙ

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Ξεκινάμε με το φύλλο, ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα, μετά το χωρίζουμε σε 2 μπάλες η μια λίγο μεγαλύτερη από την άλλη και θα είναι αυτή που θα ανοίξουμε και θα τοποθετήσουμε σε λαδωμένο ταψί κάτω. Ξεκοκαλίζουμε τον μπακαλιάρο του αφαιρούμε τις πέτσες και το ρίχνουμε σε ένα μπολ, προσθέτουμε μέσα όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ρίχνουμε μέσα στο ταψί με το φύλλο. Κατόπιν ανοίγουμε και το άλλο φύλλο σκεπάζουμε και αφού το αλείψουμε από επάνω με αυγό ψήνουμε για 50 λεπτά 1 ώρα περίπου στους 180 βαθμούς.

 

george-tselementes

CHEF – ΓΕΩΡΓΟΣ ΤΣΕΛΕΜΕΝΤΕΣ

http://bit.ly/2dFQFhu

Δείτε επίσης τα εξής:

ΜΙΛΦΕΙΓ ΠΑΝΤΖΑΡΙΟΥ: Tο πιάτο της Ημέρας του Chef Γ... Αγαπητοί φίλοι καλή σας ημέρα, είμαι ο Γιώργος Τσελεμεντές ο chef, του greek affair και για σήμερα σας έχω ένα ορεκτικό λίγο διαφορετικό. ΜΙΛΦΕΙΓ Π...
Χοιρινό με Μπύρα του Γιώργου Τσελεμεντέ... Χοιρινό με Μπύρα του Γιώργου Τσελεμεντέ. ΥΛΙΚΑ 2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΒΟΥΤΥΡΟ 4 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ 2 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ ΕΛΑΦΡΑ ΣΠΑ...