Κοτόπιτα του Γιώργου Τσελεμεντέ

Κοτόπιτα του Γιώργου Τσελεμεντέ

image

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το κοτόπουλο να βράσει και ρίχνουμε μέσα τα κρεμμύδια, όταν είναι έτοιμο το κοτόπουλο το αφαιρούμε και αφήνουμε να βράσει το ζουμί μας μέχρι να πήξει. Συχρόνως αφαιρούμε απο το κοτόπουλο την πέτσα του και τα κόκκαλα του, και με τα χέρια μας το κόβουμε σε μικρές ίνες.Όταν έχει πυκνωθεί ο ζωμός μας ρίχνουμε μέσα το γάλα τα ψαχνά απο το κοτόπουλο και τα αφήνουμε να πάρουν αρκετές βράσεις ανακατεύοντας συνεχώς. Αποσύρουμε απο την φωτιά το αφήνουμε να κρυώσει λίγο σπάμε μέσα τα αυγάπροσθετουμε το τυρί το αλατοπίπερο το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε καλά. Σε ένα ταψί βουτυρωμένο ξεκινάμε και απλώνουμε ένα ένα τα φύλλα μας βουτυρώντας το καθένα ξεχωριστά, όταν φθάσουμε στα μισά προσθέτουμε την γέμιση μέσα στο ταψί μας και στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα μας με τον ίδιο τρόπο όπως πριν , κλείνουμε με τις γωνίες απο πάνω και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου στους 170 βαθμούς.

ΥΛΙΚΑ

1 ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΠΕΡΙΠΟΥ 1,5 ΚΙΛΟ

600 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΟΜΜΕΝΑ ΣΕ ΨΙΛΕΣ ΦΕΤΕΣ

200 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΓΑΛΑ

3-4 ΑΥΓΑ

ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΤΥΡΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ

ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ

ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ

1,5 ΠΑΚΕΤΟ ΦΥΛΛΟ ΚΡΟΥΣΤΑΣ

ΒΟΥΤΥΡΟ ΛΙΙΩΜΕΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΛΕΙΜΑ ΤΩΝ ΦΥΛΛΩΝ

 

www.greekaffair.gr

http://bit.ly/29X9S7w

Δείτε επίσης τα εξής:

Μυδοκεφτέδες. Δια χειρός Γιώργου Τσελεμεντέ.... ΥΛΙΚΑ: 500 γραμμάρια αλεύρι , 125 γραμμάρια ελαιόλαδο , 500 γραμμάρια μύδια , 125 γραμμάρια κρεμύδι . 2 κρεμμυδάκια φρέσκα , 250 γραμμάρια γάλα , 2-4 ...
Καλαθάκι Λήμνου παναρισμένο με φυστίκη αιγίνης... Καλαθάκι Λήμνου παναρισμένο με φιστίκι αιγίνης του Γιώργου Τσελεμεντέ. ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Παίρνουμε κάθε μια φέτα τυρί και την περνάμε  αφού πρ...