Κοτόπουλο στο Βάζο του Γιώργου Τσελεμεντέ

Καλημέρα φίλες και φιλοι μου σήμερα θα σας μαγειρέψω ένα ιδιαίτερο πιάτο Κοτόπουλο στο Βάζο.

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Καθαρίζουμε το κοτόπουλο το αλατοπιπερώνουμε την κοιλιά του και μετά εξωτερικά. Στοίβουμε το λεμόνι μέσα στην κοιλά του κοτόπουλου και κρατάμε την λεμονόκουπα. Παίρνουμε ένα βάζο (απο ελιές , κάπαρη ….) γεμίζουμε μέχρι τη μέση με νερό ρίχνουμε μέσα την λεμονόκουπα και  το κλωνάρι απο το μυρωδικό της προτίμησης μας. Παίρνουμε το κοτόπουλο και το βάζουμε να <<καθίσει>> πάνω στο βάζο μας, και το τοποθετούμε σε μια λαμαρίνα στο φούρνο μας και το ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 40 λεπτά έως 1 ώρα.

Κοτόπουλο στο Βάζο

ΥΛΙΚΑ

1 ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ 1200- 1500 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ

ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ

1 ΚΛΩΝΑΡΑΚΙ ΦΡΕΣΚΙΑ ΡΙΓΑΝΗ ή ΘΥΜΑΡΙ ή ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ

1/2 ΛΕΜΟΝΙ

www.greekaffair.gr