Παραδοσιακοί κουραμπιέδες αμυγδάλου του Σεφ Γιώργου Τσελεμεντέ

κουραμπιέδες

 

Παραδοσιακοί κουραμπιέδες αμυγδάλου με  πλούσιο άρωμα βουτύρου που μας γλυκαίνουν τη ζωή στις ήμερες των χριστουγέννων  και όχι μόνο!

ΥΛΙΚΑ

1 ΚΙΛΟ ΑΛΕΥΡΙ

2 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΒΟΥΤΥΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΖΑΧΑΡΗ

2 ΑΣΠΡΑΔΙΑ ΑΥΓΩΝ

1 ½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΑΜΥΓΔΑΛΟΨΙΧΑ

3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΚΟΝΙΑΚ

3 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙΑ ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ

ΛΙΓΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΛΙΩΜΕΝΟ

3 ΦΥΤΙΛΙΑ ΒΑΝΙΛΙΑ

ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ

 

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Χτυπάμε το βούτυρο μέχρι να γίνει αφράτο και κατόπιν προσθέτουμε την ζάχαρη , βάζουμε σε μια λεκάνη το μείγμα μας και προσθέτουμε τα ασπράδια το κονιάκ την αμυγδαλόψιχα και κατόπιν λίγο λίγο το αλεύρι με το μπέικιν και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει μια αφράτη ζύμη. Τα ην αφήνουμε να ξεκουραστεί για ½ ώρα. Παίρνουμε λίγη ζύμη και την πλάθουμε όπως θέλουμε στρογγυλούς ή μισοφέγγαρο , αλείφουμε ένα ταψί με το βούτυρο και τους τοποθετούμε , τους ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν ελαφρώς χρώμα. Τους αφήνουμε να κρυώσουν , σε ένα μπολ ανακατεύουμε την ζάχαρη άχνη με την βανίλια και βουτάμε εκεί τους κουραμπιέδες μας, τους τοποθετούμε σε σχάρα μέχρι να κρυώσουν. Κατόπιν αφού κρυώσουν τους βάζουμε σε πιατέλα και τους πασπαλίζουμε με την ζάχαρη.