ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ :Tο πιάτο της Ημέρας του Chef Γιώργο Τσελεμεντέ

ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ

kremmydakia-gemista

ΥΛΙΚΑ

5 ΜΕΓΑΛΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ

500 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΚΙΜΑΣ ΜΠΟΛΟΝΙΕΖ ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΟΣ

ΑΛΑΤΙ – ΠΙΠΕΡΙ

ΖΑΧΑΡΗ

ΛΙΓΗ ΝΤΟΜΑΤΑ ΚΟΝΚΑΣΕ

ΛΙΓΟ ΧΥΜΟ ΤΟΜΑΤΑΣ ΕΛΑΦΡΩΣ ΣΥΜΠΥΚΝΩΜΕΝΟ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια , τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό και τα βράζουμε. Είναι έτοιμα όταν δεν είναι πολύ μαλακά, δηλαδή όταν <<κρατάνε>> λίγο. Αφού τα βγάλουμε απο την κατσαρόλα και κρυώσουν, τα χαράζουμε κάθετα απο  την έξω μεριά προς το κέντρο τους. Αφαιρούμε προσεκτικά τα φύλλα ένα ένα, τα γεμίζουμε με μια μικρή ποσότητα κιμά, τα τυλίγουμε να κλείσουν και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί. Όταν τελείωσουν τα κρεμμύδια ρίχνουμε απο επάνω αλτοπίπερο λίγη ζάχαρη και μετά την ντομάτα κονκασέ και τον συμπυκνωμένο χυμό τομάτας. Ψήνουμε στο φούρνο στη μεσαία σχάρα στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά.

giorgos tselementes

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!

ΤΣΕΛΕΜΕΝΤΕΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΑΣ

http://bit.ly/1qvgrGv

Δείτε επίσης τα εξής:

Χοχλίοι κοκκινιστοί από την Κρήτη!... Το πιάτο της Ημέρας: Χοχλίοι κοκκινιστοί από την Κρήτη! Συνοδευόμενο με ένα ποτηράκι "Πολίχνης Ερυθρός" από τον Σεφ Δημήτρη Πλουμιστό. Καλημέρα φίλες...
ΩΤΙΑ, Ποντιακές Τηγανίτες του Γιώργου Τσελεμεντέ... ΩΤΙΑ, Ποντιακές Τηγανίτες. Η περιουσία της Ποντιακής Κουζίνας είναι σαν ένας «θησαυρός» που διαφυλάσσεται από τους ίδιους αβίαστα αφού είναι σχεδόν ό...