Λαγός στο Φούρνο του Γιώργου Τσελεμεντέ

Λαγός στο Φούρνο του Γιώργου Τσελεμεντέ

image

 

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Τεμαχίζουμε το λαγό και τον βάζουμε στην μαρινάδα  για 12 ώρες περίπου με ένα βάρος από επάνω. Αφαιρούμε το λαγό από την μαρινάδα και αφού τον σκουπίσουμε τον αλευρώνουμε και τον περνάμε από τηγάνι με λάδι μέχρι να κοκκινίσει. Τον τοποθετούμε σε κατάλληλη κατσαρόλα για τον φούρνο (Γάστρα ή σκεύος που κλείνει αεροστεγώς) . Από το ίδιο λάδι που περάσαμε τον λαγό σοτάρουμε και τα κρεμμύδια μας, και τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το λαγό. Κατόπιν προσθέτουμε το κρασί και το ξύδι την δάφνη το αλατοπίπερο σκεπάζουμε και ψήνουμε στο φούρνο για 2 ώρες περίπου στους 160 – 170 βαθμούς.

 

ΥΛΙΚΑ

 

1 ΛΑΓΟΣ (ΓΥΡΩ ΣΤΑ 2 ΚΙΛΑ)

ΜΙΑ ΜΑΡΙΝΑΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΚΑΡΟΤΟ ΣΕΛΙΝΟ ΜΑΪΝΤΑΝΟ ΚΟΜΜΕΝΑ ΟΛΑ ΨΙΛΑ ΚΑΙ ΞΥΔΙ ΝΕΡΟ ΜΙΣΟ ΜΙΣΟ

ΑΛΕΥΡΙ

1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΛΑΔΙ

4 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΟΜΜΕΝΑ ΣΕ ΦΕΤΕΣ

2 ΠΟΤΗΡΙΑ ΝΕΡΟΥ ΚΡΑΣΙ ΚΑΙ ΞΥΔΙ

1-2 ΦΥΛΛΑ ΔΑΦΝΗΣ

ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ

 

www.greekaffair.gr

http://bit.ly/2aD7PYf

Δείτε επίσης τα εξής:

Μοσχαρίσιο ρολό με κολοκύθι και πατάτα του Γιώργου... Καλημέρα φίλες και φίλοι  μου σήμερα σκέφτηκα να σας παρουσιάσω μια συνταγή που θα συνδυάζει το μοσχαρίσιο κρέας ρολό, με τα λαχανικά όπως το κολοκύθι...
Σαλάτα Κοτόπουλο με φράουλες του Γιώργου Τσελεμεντ... Φίλες και φίλοι μου σήμερα αποφάσισα να σας φτιάξω ένα πιάτο δροσερό μιας και έχουμε μπει για τα καλά στο καλοκαίρι. Πάμε μαζί να δούμε τον τρόπο παρα...