Μανιτάρια Κρασάτα του Γιώργου Τσελεμεντέ

Τα μανιτάρια ως τροφή έχουν πολλούς φίλους, αλλά και πολλούς εχθρούς. Ο chef Γιώργος Τσελεμεντές  προτείνει μια λαχταριστή συνταγή για όσους ανήκουν στην πρώτη κατηγορία, Μανιτάρια Κρασάτα.

image

Για κάποιους ακαταμάχητα, ενώ για άλλους αποτρόπαιοι μύκητες… Τα μανιτάρια είναι από τις τροφές που έχουν τόσο φανατικούς οπαδούς, όσο και αμετανόητους anti- fan. Έχουν ελάχιστες θερμίδες και μπορούν να καταναλωθούν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Αν λοιπόν ανήκετε σε αυτούς που αγαπούν τα μανιτάρια.

Μανιτάρια Κρασάτα

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και προσθέτουμε το κρεμμύδι, μόλις πάρει λίγο χρώμα ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν και αυτά λίγο χρώμα. Όταν είναι έτοιμα σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να σιγοβράσει. Στο τέλος προσθέτουμε αλατοπίπερο και μαϊντανό.

ΥΛΙΚΑ

1 ΚΙΛΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΛΕΥΚΑ ΚΟΜΜΕΝΑ ΣΕ ΡΟΔΕΛΕΣ

1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

1 ΣΚΕΛΙΔΑ ΣΚΟΡΔΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΗ

250 ML ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

½ ΜΑΤΣΟ ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

ΛΙΓΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ

 

Γράφει ο Γιώργος Τσελεμεντές

http://bit.ly/2dZ7fcj

Δείτε επίσης τα εξής:

Κρέμα κόρν φλάουρ του Γιώργου Τσελεμεντέ... Η κρέμα βανίλιας ή κρέμα κόρν φλάουρ είναι ό,τι πιο νόστιμο μπορείτε να φάτε αν θέλετε γρήγορα ένα γλυκό. ΥΛΙΚΑ 4 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΤΣΑΓΙΟΥ ΓΑΛΑ 1 ΦΛΙ...
Νουα μοσχάρι λεμονάτο στο φούρνο του Γιώργο Τσελεμ... Σήμερα σας μαγειρεύω κάτι ξεχωριστώ Νουα μοσχάρι λεμονάτο στο φούρνο.  Υλικά  1,5 Κιλό Νουα  Μοσχαρίσιο  Αλάτι  Πιπέρι  4 Κουταλιές  της...