Μελιτζάνες Ιμάμ του Γιώργου Τσελεμεντέ

Καλημέρα φίλες και φίλοι μου σήμερα θα αναφερθώ σε μια παλιά συνταγή, Μελιτζάνες Ιμάμ

image

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Κόβουμε τις μελιτζάνες  στην μέση και τις χαράζουμε 3-4 φορές κατά μήκος. Τις αλείφουμε με λίγο λάδι και τις ψήνουμε για 10 – 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς. Βάζουμε το υπόλοιπο λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο, σβήνουμε με το κρασί και αφού πάρει μια δύο βράσεις προσθέτουμε την ντομάτακαι αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά. Όταν είναι όλα έτοιμα βγάζουμε τις μελιτζάνες απο το φούρνο  τις αλατοπιπερώνουμε τους ρίχνουμε την ζάχαρη και μετά προσθέτουμε το μαγειρεμάνο κρεμμύδι μας (ίδια ποσότητα σε όλες τις μελιτζάνες) . Κατόπιν τοποθετούμε απο επάνω μερικές φέτες ντομάτας σε κάθε μελιτζάνα και ρίχνουμε απο επάνω το μαιντανό. Ψήνουμε ξανά στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου μέχρι να μαραθεί η ντομάτα απο επάνω και να πάρει χρώμα.

ΥΛΙΚΑ

6 ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ

3-4 ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΕΣ

2 ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΟΜΜΕΝΕΣ ΣΕ ΜΙΣΕΣ ΦΕΤΕΣ

3-4 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΟΜΜΕΝΑ ΣΕ ΜΙΣΕΣ ΡΟΔΕΛΕΣ

250 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

1 ΠΟΤΗΡΙ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΑΣΙ

1/2 ΜΑΤΣΟ ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

1 ΣΚΕΛΙΔΑ ΣΚΟΡΔΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΗ

ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ

ΛΙΓΗ ΖΑΧΑΡΗ

http://bit.ly/29Ouq1Q

Δείτε επίσης τα εξής:

Λαγός στο Φούρνο του Γιώργου Τσελεμεντέ... Λαγός στο Φούρνο του Γιώργου Τσελεμεντέ   ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Τεμαχίζουμε το λαγό και τον βάζουμε στην μαρινάδα  για 12 ώρες περίπου με...
ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ του Chef Γιώργο Τσελεμεντέ... ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ του Chef Γιώργο Τσελεμεντέ. ΥΛΙΚΑ 4 ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ 200 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ 100 ML ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ 200 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΤΥΡΙ G...