Ξεκινάμε την εβδομάδα μας με μια αλλιώτικη συνταγή, «Μελιτζάνες Σελινόριζα».

ΥΛΙΚΑ

4 ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ

3 ΠΑΤΑΤΕΣ

3 ΤΟΜΑΤΕΣ ΞΕΦΛΟΥΔΙΣΜΕΝΕΣ

½ ΜΑΤΣΑΚΙ ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

1 ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑ ΜΙΚΡΗ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΗ

1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΛΑΔΙ

ΑΛΑΤΙ  ΠΙΠΕΡΙ

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Πλένουμε τις μελιτζάνες τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τις βάζουμε σε μια λεκάνη με νερό και αλάτι για ½ ώρα. Τις στραγγίζουμε καλά και τις σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι. Καθαρίζουμε τις πατάτες τις πλένουμε τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τις σοτάρουμε και αυτές στο τηγάνι. Σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα το κρεμμύδι και την σελινόριζα και κατόπιν ρίχνουμε τις τομάτες ψιλοκομμένες και προσθέτουμε αλάτι πιπέρι λίγο νερό το μαϊντανό και αφήνουμε να βράσει λίγο. Μετά προσθέτουμε τις μελιτζάνες τις πατάτες λίγο νερό και αφού κουνήσουμε ελαφρώς την κατσαρόλα να ανακατευτούν τα υλικά αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μείνει το φαγητό με λίγη σάλτσα.

http://bit.ly/2jjDm3H

Δείτε επίσης τα εξής:

Κεφτέδες Χυδήρων χωριάτικοι του Γιώργου Τσελεμεντέ... Καλημέρα και καλή εβδομάδα  σήμερα  η συνταγή μας έχει χωριάτικους κεφτέδες χυδήρων. Τα κεφτεδάκια Χυδήρων, μπορούν να σερβιριστούν είτε ως ορεκτικό/...
Ποια ψάρια να καταναλώνουμε κάθε μήνα... Ποια ψάρια να καταναλώνουμε κάθε μήνα. Μάθετε την εποχικότητα των ψαριών. Ψάρια που είναι φρέσκα - εποχής κάθε μήνα: Ιανουάριος: Αθερίνες, Βραστόψ...