Mελόπιτα Σίφνου του Γιώργου Τσελεμεντέ

Μελόπιτα σίφνου

Mελόπιτα Σίφνου του Γιώργου Τσελεμεντέ

ΥΛΙΚΑ

2 ΦΛΥΤΖΑΝΙΑ ΤΣΑΓΙΟΥ ΑΛΕΥΡΙ

2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΒΟΥΤΥΡΟ

ΛΙΓΟ ΑΛΑΤΙ

1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ

1 ΚΙΛΟ ΜΥΖΗΘΡΑ ΑΝΑΛΑΤΗ

100 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΖΑΧΑΡΗ

400 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΜΕΛΙ

4 ΑΥΓΑ

ΚΑΝΕΛΛΑ ΨΙΛΗ

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Σε μια λεκάνη ζυμώνουμε το αλεύρι το βούτρο το αλάτι το μπέικιν και το ανάλογο νερό μέχρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη. Σε μια άλλη λεκάνη δουλεύουμε τη μυζήθρα για να μην έχει σβόλους προσθέτουμε την ζάχαρη το μέλι και μια χούφτα αλεύρι, προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα και ανακατεύουμε καλά. Ανοίγουμε τη ζύμη μας σε φύλλο και την στρώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί (υπολογίζουμε ώστε να περισεύει απο τα χείλη του ταψιού. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας με την μυζήθρα και το ψήνουμε στους 170 βαθμούς στο φούρνο για περίπου μισή ώρα,όταν είναι έτοιμη την πασπαλίζουμε με την κανέλλα.

www.greekaffair.gr