Μοσχαράκι με βερίκοκα του Γιώργου Τσελεμεντέ

Μοσχαράκι με βερίκοκα του Γιώργου Τσελεμεντέ

Μοσχαράκι-με -βερικοκα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:

Πλένουμε τα βερίκοκα τους αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα κόβουμε στη  μέση.

Κόβουμε το κρέας σε μέτρια κομμάτια και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με λίγο λάδι και το σοτάρουμε.

Κατόπιν ρίχνουμε ψιλοκομμένα τα μισά βερίκοκα και τα άλλα μισά τα κρατάμε στην άκρη(τα μισά που κρατήσαμε δεν τα ψιλοκόβουμε).

Όταν πάρει χρώμα προσθέτουμε νερό τόσο ώστε να σκεπαστεί το κρέας.

Το αφήνουμε να σιγοβράσει αλλά προσέχουμε να μην τελειώσει το νερό.

Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε λίγο νερό μέχρι να βράσει εντελώς το κρέας.

Λίγο πριν βράσει εντελώς το κρέας προσθέτουμε και τα υπόλοιπα βερίκοκα.

Αν η σάλτσα μας είναι πολύ αραιή όταν τελειώσει το βράσιμο μπορούμε να διαλύσουμε λίγο corn-flour σε κρύο νερό και να το ρίξουμε μέσα στην κατσαρόλα την ώρα που βράζει το κρέας και ανακατεύουμε με προσοχή.

ΥΛΙΚΑ:

1 ΚΙΛΟ ΜΟΣΧΑΡΙ

400 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΒΕΡΙΚΟΚΑ

1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ  ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ

1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΜΕΛΙ