Μπακαλιάρος με πατάτες στο φούρνο του Γιώργου Τσελεμεντέ

Μπακαλιάρος στο φούρνο με πατάτες και μυρωδικά μια συνταγή  που διαθέτει όλα τα στοιχεία για ένα υγιεινό και θρεπτικό πιάτο.

ΥΛΙΚΑ

750 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ

4 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

750 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΠΑΤΑΤΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΕΝΕΣ ΣΕ ΚΥΒΟΥΣ

1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΜΑΙΝΤΑΝΟ

1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΚΟΜΜΕΝΟ ΣΕ ΡΟΔΕΛΛΕΣ

2 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΡΙΓΑΝΗ

ΑΛΑΤΙ &­ ΠΙΠΕΡΙ

4 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΦΡΥΓΑΝΙΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ

 

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Παίρνουμε ένα ταψί και το λαδώνουμε με το μισό μας λάδι, βάζουμε σε μια στρώση τον μπακαλιάρο και τον σκεπάζουμε με τις πατάτες μας, προσθέτουμε από επάνω τον μαϊντανό, το κρεμμύδι, το σκόρδο και την ρίγανη. Πασπαλίζουμε από επάνω με την φρυγανιά και περιχύνουμε με το υπόλοιπο λάδι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά περίπου.