ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΑΛΑ ΜΙΣΤΡΑΛ του Γιώργου Τσελεμεντέ

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΑΛΑ ΜΙΣΤΡΑΛ

Ο βακαλάος (μπακαλιάρος) έχει ευχάριστο άρωμα, χαμηλά λιπαρά, πολλές πρωτεΐνες και πυκνή λευκή σάρκα, που απολεπίζεται εύκολα.

ΥΛΙΚΑ

2 ΦΕΤΕΣ ΦΡΕΣΚΟΣ ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ

4 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΑΛΕΥΡΙ

4 ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΕΣ

200 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ

2 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΕΣ

1/2 ΜΑΤΣΟ ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

1 ΠΟΤΗΡΙ ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ

ΦΡΥΓΑΝΙΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ

3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο μας σε ένα τηγάνι, αλευρώνουμε τις φέτες του μπακαλιάρου και τις τηγανίζουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά. Αφαιρούμε το ψάρι και το τοποθετούμε σε ταψί βουτυρωμένο. Στο τηγάνι μας προσθέτουμε τις ντομάτες μας το σκόρδο τα μανιτάρια και το μαϊντανό, μόλις σωταριστούν σβήνουμε με το κρασί μας και το αφήνουμε να πάρει μια βράσει. Κατόπιν παίρνουμε την σάλτσα μας και την περιχύνουμε πάνω από τις φέτες του μπακαλιάρου, μετά πασπαλίζουμε με άφθονη φρυγανιά και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 20 περίπου λεπτά.

http://bit.ly/29KQE7T

Δείτε επίσης τα εξής:

Χοιρινό με Μπύρα του Γιώργου Τσελεμεντέ... Χοιρινό με Μπύρα του Γιώργου Τσελεμεντέ. ΥΛΙΚΑ 2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΒΟΥΤΥΡΟ 4 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ 2 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ ΕΛΑΦΡΑ ΣΠΑ...
Νησιώτικο Γιουβέτσι με Θαλασσινά και σφυρίδα του ... Σήμερα σας εχω ετοιμάσει μια πολύ γευστική και θρεπτική συνταγή "Νησιώτικο γιουβέτσι με θαλασσινά και σφυρίδα". Η συνταγή είναι  ελληνική νησιώτικη ...