Μπανάνα με Παγωτό του Γιώργου Τσελεμεντέ

Σάββατο σήμερα και οπως κάθε Σάββατο έχουμε το γλυκό της εβδομάδας  Μπανάνα με Παγωτό .

image

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:

Σε ένα μπολ βάζουμε και ανακατεύουμε το αλεύρι και την μπύρα καλά για να μην μας σβολιάσει.

Παίρνουμε τις μπανάνες τις καθαρίζουμε και τις κόβουμε κατά μήκος δηλαδή σε 2 κομμάτια.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και το ζεσταίνουμε αλλά όχι να κάψει πολύ.

Παίρνουμε τις μπανάνες τις παιρνάμε από το χυλό και τις τηγανίζουμε γυρνώντας τες και από τις 2 πλευρές μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.

Όταν είναι έτοιμες τις βγάζουμε και τις ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για στραγγίξουν καλά τα λαδιά.

Τις σερβίρουμε με το παγωτό και περιχύνουμε με την σάλτσα σοκολάτας.

ΥΛΙΚΑ:

4 ΜΠΑΝΑΝΕΣ ΕΛΑΦΡΩΣ ΠΡΑΣΙΝΕΣ

½ ΜΠΥΡΑ

160 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΑΛΕΥΡΙ

ΗΛΙΕΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΗΓΑΝΙΣΜΑ

4 ΜΠΑΛΕΣ ΠΑΓΩΤΟ ΒΑΝΙΛΙΑ

ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ