Ντοματίνια Γεμιστά με Αλμυρή Σαντιγύ Κεφαλογραβιέρας

Ντοματίνια Γεμιστά με Αλμυρή Σαντιγύ Κεφαλογραβιέρας του Γιώργου Τσελεμεντέ.

image

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Πλένουμε τα ντοματίνια και με ένα οδοντωτό μαχαίρι κόβουμε το κοτσάνι.

Με ένα πολύ μικρό κουταλάκι ή με ένα μαχαίρι παριζιέν αφαιρούμε το εσωτερικό τους και τα τοποθετούμε ανάποδα σε μία σχάρα για να στραγγίξουν.

Βάζουμε τη κρέμα γάλακτος στο μίξερ και τη χρυπάμε στη 3η ταχύτητα μέχρι να γίνει σαντιγύ. Προσθέτουμε το σχοινόπρασο ψιλοκομμένο, το κεφαλοτύρι τριμμένο στο τρίφτη και τα καρυκεύματα. Ανακατεύουμε καλά.

Βάζουμε τη σαντιγύ τυριού σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής και γεμίζουμε τα ντοματίνια δινοντάς τους ταυτόχρονα και ένα ωραίο σχήμα.

ΥΛΙΚΑ

20 ντοματίνια μεγάλα ώριμα

για τη σαντιγύ τυριού:

100 ml κρέμα γάλακτος πλήρες

10 κλωνάρια σχοινόπρασο

50 γρ. κεφαλοτύρι

αλάτι χοντρό

πιπέρι φρέσκο

πιπέρι καγιέν

http://bit.ly/1YvT9xc

Δείτε επίσης τα εξής:

Όσπρια: Μια ομάδα τροφίμων υψηλής θρεπτικής αξίας... Τα όσπρια είναι ίσως από τις πιο πλήρεις τροφές, και μάλιστα με χαμηλή θερμιδική αξία, κάτι που τα καθιστά ιδανικά για όσους θέλουν να ελέγξουν το βάρ...
Κρητικό Απάκι με Μανιτάρια και Ξυνομηζήθρα...   Καλημέρα φίλες και φίλοι μου και καλή εβδομάδα σας εύχομαι σήμερα σας εχω ετοιμάσει ένα κρητικό μεζέ.Κρητικό Απάκι με Μανιτάρια και Ξυνομηζήθρ...