Χριστουγεννιάτικο Πατέ πορτοκαλιού με συκωτάκια κοτόπουλο  ένα γκουρμέ πιάτο  που μπορείτε να προσθέτετε στο μπουφέ των Χριστουγέννων.

ΥΛΙΚΑ

350 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΛΙΩΜΕΝΟ ΒΟΥΤΥΡΟ

350 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΣΥΚΩΤΑΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ

100 ML ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

ΑΛΑΤΙ

ΠΙΠΕΡΙ

1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΞΕΡΟ

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το μισό βούτυρο και σε μέτρια φωτιά τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μας μέχρι να μαλακώσει, μετά προσθέτουμε τα συκωτάκια κοτόπουλου και τα αφήνουμε για 10 λεπτά περίπου ανακατεύοντας συνέχεια ώστε να μαγειρευτούν. Όταν είναι έτοιμα τα ρίχνουμε όλα μαζί στο μπλέντερ τα κάνουμε πολτό και κατόπιν προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο το αλατοπίπερο και το χυμό πορτοκάλι, τα δουλεύουμε καλά και το κλείνουμε. Αλευρώνουμε 4-5 μικρές φόρμες και ρίχνουμε το μείγμα μας, τις τοποθετούμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες και μετά τις ξεφορμάρουμε και τις σερβίρουμε.

http://bit.ly/2gQwQET