Ποια ψάρια να καταναλώνουμε κάθε μήνα

Ποια ψάρια να καταναλώνουμε κάθε μήνα. Μάθετε την εποχικότητα των ψαριών.

psaria-mina

Ψάρια που είναι φρέσκα – εποχής κάθε μήνα:

Ιανουάριος: Αθερίνες, Βραστόψαρα, Γαλέοι, Κουτσομούρες, Λυθρίνια, Μπαρμπούνια, Σαφρίδια, Συναγρίδες, Σφυρίδες.

Φεβρουάριος: Αθερίνες, Βραστόψαρα, Γαλέοι, Κουτσομούρες, Λυθρίνια, Μπαρμπούνια, Σαφρίδια, Συναγρίδες, Σφυρίδες.

Μάρτιος: Αθερίνες, Γαλέοι, Γαύροι, Κολιοί, Κουτσομούρες, Λυθρίνια, Μπαρμπούνια, Ξιφίες, Σαφρίδια, Συναγρίδες, Σφυρίδες, Φαγγριά.

Απρίλιος: Αθερίνες, Γαλέοι, Γαύροι, Κουτσομούρες, Λυθρίνια, Μπαρμπούνια, Σαμπανιός, Σαρδέλες, Σαφρίδια, Σκουμπριά, Συναγρίδες, Σφυρίδες, Τοννάκια, Τόννοι, Φαγγριά.

Μάιος: Αθερίνες, Βραστόψαρα, Γαλέοι, Γαύροι, Γόπες, Γουρουνόψαρα, Κολιοί, Κουτσομούρες, Λυθρίνια, Μαγιάτικα, Μελανούρια, Μπαρμπούνια, Ξιφίες, Σαρδέλες, Σαφρίδια, Σκουμπριά, Συναγρίδες, Σφυρίδες, Τοννάκια, Τόννοι, Φαγγριά.

Ιούνιος: Γαλέοι, Γαύροι, Γόπες, Γουρουνόψαρα, Κολιοί, Μαγιάτικα, Μελανούρια, Μπαρμπούνια, Ξιφίες, Σαρδέλες, Σαφρίδια, Σκουμπριά, Τοννάκια, Τόννοι, Φαγγριά.

Ιούλιος: Γαλέοι, Γαύροι, Γόπες, Γουρουνόψαρα, Μαγιάτικα, Μελανούρια, Ξιφίες, Σαρδέλες, Σαφρίδια, Σκουμπριά, Τοννάκια, Τόννοι.

Αύγουστος: Γαλέοι, Γαύροι, Γόπες, Γουρουνόψαρα, Κολιοί, Μαγιάτικα, Μελανούρια, Ξιφίες, Σαρδέλες, Σαμπανιός, Σαφρίδια, Σκουμπριά, Τοννάκια, Τόννοι.

Σεπτέμβριος: Γαλέοι, Γαύροι, Γόπες, Γουρουνόψαρα, Κολιοί, Μαγιάτικα, Μελανούρια, Μπαρμπούνια, Ξιφίες, Σαρδέλες, Σαφρίδια, Τοννάκια, Τόννοι.

Οκτώβριος: Αθερίνες, Βραστόψαρα, Γαλέοι, Γαύροι, Γουρουνόψαρα, Κολιοί, Κουτσομούρες, Λυθρίνια, Μπαρμπούνια, Ξιφίες, Σαρδέλες, Σαφρίδια, Συναγρίδες, Σφυρίδες, Τοννάκια, Τόννοι, Φαγγριά.

Νοέμβριος: Αθερίνες, Βραστόψαρα, Γαλέοι, Γαύροι, Κουτσομούρες, Λυθρίνια, Μπαρμπούνια, Σαφρίδια, Σκουμπριά, Συναγρίδες, Σφυρίδες, Τόννοι, Φαγγριά.

Δεκέμβριος: Αθερίνες, Βραστόψαρα, Γαλέοι, Γαύροι, Κουτσομούρες, Λυθρίνια, Μπαρμπούνια, Σαφρίδια, Σκουμπριά, Συναγρίδες, Σφυρίδες.

http://bit.ly/2bO5ltV

Δείτε επίσης τα εξής:

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ του Chef Γιώργο Τσελεμεντέ... ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ ΥΛΙΚΑ 2 ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΦΛΑΣΚΕΣ 500 ΓΡΑΜΜ. ΜΟΣΧΑΡΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΕΤΟΙΜΟ 300-400 ΓΡΑΜΜ. ΦΕΤΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ ΣΤΟ ΧΟΝΤΡΟ ΤΡΙΦΤΗ ΗΛ...
«Κακαβιά Η σούπα του Ψαρά» από τον Σεφ Γιώργο Τσελ... Η κακαβιά είναι ένα πολύ ιδιαίτερο και χαρακτηριστικό πιάτο των νησιών και γενικά των ψαρο-περιοχών. Λένε ότι οι καπετάνιοι πίνουν την κακαβιά τους στ...