Ρατατούιγ Τουρλού του Γιώργου Τσελεμεντέ

Ρατατούιγ Τουρλού

Ρατατούιγ Τουρλού του Γιώργου Τσελεμεντέ.

image

Ρατατούιγ Τουρλού

Τρόπος Παρασκευής

Πλένουμε καλά τα λαχνικά και τα σκουπίζουμε. Αφαιρούμε την μιση φλούδα τις μελιτζάνας σε σχήμα σταυρού και τις κόβουμε σε κύβους. Κόβουμε τα κολοκύθια σε κύβους το ίδιο τις πιπεριές και ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Σε κύβους κόβουμε και τις ντομάτες μας. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τομισό λάδι μας και σοτάρουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά μαζί, κατόπιν προσθέτουμε τις ντομάτες μας και αφήνουμε να σιγοβράουν. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι μας και τσιγαρίζουμε τα κολοκυθάκια μας και τις μελιτζάνες μας, κατόπιν τα προσθέτουμε στην κατσαρόλα με την σάλτσα μας και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20 λεπτά 30 λεπτα περίπου. Πέντε λεπτά πριν κατεβάσουμε το φαγητό μας απο την φωτιά προσθέτουμε το σκόρδο μας ψιλοκομμένο και τον μαιντανό.

ΥΛΙΚΑ

1/2 ΚΙΛΟ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ

5-6 ΚΟΛΟΚΥΘΙΑ

2 ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ

1/2 ΜΑΤΣΑΚΙ ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

200 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΛΑΔΙ

2 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ

1-2 ΝΤΟΜΑΤΕΣ

ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ ΖΑΧΑΡΗ