Γιώργος Τσελεμεντές: Ριζότο με Καλαμάρια

Ριζότο με Καλαμάρια του chef Γιώργου Τσελεμεντέ.

ΥΛΙΚΑ

1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

450 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΚΟΜΜΕΝΑ ΣΕ ΛΕΠΤΕΣ ΛΟΥΡΙΔΕΣ

4 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

400 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΚΑΡΟΛΙΝΑ

ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ

1 ΛΙΤΡΟ ΒΡΑΣΤΟ ΝΕΡΟ

250 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΚΡΑΣΙ ΛΕΥΚΟ

300 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΦΛΟΙΩΜΕΝΕΣ

2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΒΟΥΤΥΡΟ

3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΜΑΙΝΤΑΝΟΣ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟΣ

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι στην φωτιά και προσθέτουμε μέσα το λάδι μας και αφού ζεσταθεί προσθέτουμε το κρεμμύδι μας και το σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει , κατόπιν ρίχνουμε τα καλαμαράκια μας αλατοπιπερώνουμε και σκεπάζουμε το τηγάνι μας για περίπου 10 λεπτά. Προσθέτουμε το ρύζι και βράζουμε για περίπου 2 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς κατόπιν ρίχνουμε το κρασί και αρχίζουμε να προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό περίπου απο μισό φλυτζάνι κάθε φορά.Προσθέτουμε την τομάτα ,βράζουμε ανακατεύοντας καλά μετα απο κάθε φορά που προσθέτουμε κάτι στο τηγάνι μας και μέχρι να γίνει το ρύζι ( περίπου 15 λεπτά). Στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο ανακατεύουμε καλά και συνεχώς και το αφήνουμε να τραβήξει για λίγα λεπτά. Στο τέλος πασπαλίζουμε το μαιντανό μας.

Καλή σας Όρεξη!

http://bit.ly/1OnKiLi

Δείτε επίσης τα εξής:

Kοτόπουλο με ελιές και μακαρόνια... www.greekaffair.gr Ένα πιάτο χορταστικό για όλοι την οικογένεια . Υλικά για 2-4 άτομα – 360 γραμμάρια καθαρισμένο φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε...
Γαύρος με κόκκινη σάλτσα και κάπαρη – Τσελεμ... Γαύρος με κόκκινη σάλτσα και κάπαρη ΥΛΙΚΑ Γαύρος , καθαρισμένος ή μπαρμπούνια 1 κ. καφέ αλάτι 200 γραμμ. αλεύρι για το τηγάνισμα ελαιόλαδο για ...