Σκαλτσούνια με μήλα από την Κρήτη του Γιώργου Τσελεμεντέ

Σήμερα φίλες και φίλοι μου σας εχω ετοιμάσει το γλυκό της εβδομάδας  Σκαλτσούνια με μήλα από την Κρήτη.

Σκαλτσούνια με μήλα από την Κρήτη του Γιώργου Τσελεμεντέ

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Καθαρίζουμε τα μήλα τους αφαιρούμε τους σπόρους τα κόβουμε σε φέτες και τα βράζουμε σκεπασμένα με την ζάχαρη και τις σταφίδες για 20 λεπτά περίπου.Μόλις είναι έτοιμα τα λιώνουμε γρήγορα με ένα πηρούνι και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Ανοίγουμε την σφολιάτα σε πάχος περίπου 3 χιλιοστών , κόβουμε 6 στρογγυλά κομμάτια με διάμετρο 15 εκατοστά και πιέζουμε στο κέντρο για να γίνουν μακρόστενα. Βάζουμε το μείγμα των μήλων στην μέση, αλείφουμε τις άκρες με το αυγό, κλείνουμε και πιέζουμε τις άκρες για να κολλήσουν καλά. Τοποθετούμε τα σκαλτσούνια σε μια λαμαρίνα ανάποδα για 20 λεπτά για να ξεκουραστούν. Με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε τα σκαλτσούνια και τα ψήνουμε για 25 λεπτα περίπου στους 180 βαθμούς. Πέντε λεπτά πριν τα βγάλουμε τα πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη.

ΥΛΙΚΑ

700 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΜΗΛΑ

400 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΖΑΧΑΡΗ

1 ΒΑΝΙΛΙΑ

1 ΑΥΓΟ

30 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΖΑΧΑΡΗ ΑΧΝΗ

50 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΣΤΑΦΙΔΕΣ

400 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΖΥΜΗ ΣΦΟΛΙΑΤΑ

www.greekaffair.gr 

http://bit.ly/1TGpawS

Δείτε επίσης τα εξής:

Τούρτα ζυμαρικών με κιμά Τούρτα ζυμαρικών με κιμά του Γιώργο Τσελεμεντέ ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Βράζουμε τα ζυμαρικά μας τα σουρώνουμε και μετά τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα πρ...
Ποια ψάρια να καταναλώνουμε κάθε μήνα... Ποια ψάρια να καταναλώνουμε κάθε μήνα. Μάθετε την εποχικότητα των ψαριών. Ψάρια που είναι φρέσκα - εποχής κάθε μήνα: Ιανουάριος: Αθερίνες, Βραστόψ...