Συνταγή «ΑΡΑΚΑΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ» ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΕΛΕΜΕΝΤΕΣ

ΑΡΑΚΑΣ ΜΕ ΠΑΤΑΤΕΣ

ΥΛΙΚΑ

1 ΠΑΚΕΤΟ ΑΡΑΚΑΣ (400-500 ΓΡΑΜΜ.)

2 ΠΑΤΑΤΕΣ ΜΕΤΡΙΕΣ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΦΡΕΣΚΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ (7-8 μέτρια)

ΑΝΗΘΟΣ (1 ματσάκι)

1 ΚΑΡΟΤΟ

ΤΟΜΑΤΟΠΕΛΤΕΣ (1-1½ κουτ. της σούπας)

ΑΛΑΤΙ – ΠΙΠΕΡΙ

ΖΑΧΑΡΗ (1 κουτ. του γλυκού)

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Καθαρίζουμε το καρότο και το κόβουμε σε μικρές ροδέλες. Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο, σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι και μετά προσθέτουμε τις πατάτες και το καρότο και τα σοτάρουμε κι αυτά μέχρι να πάρουν ελαφρώς χρώμα. Μετά, προσθέτουμε τον αρακά και τον τοματοπελτέ αραιωμένο σε λίγο κρύο νερό και συμπληρώνουμε με όσο νερό χρειάζεται ώστε να σκεπαστεί ο αρακάς. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε και τη ζάχαρη και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά. Όταν είναι έτοιμο το φαγητό, προσθέτουμε και τον άνηθο ψιλοκομμένο.

 

http://bit.ly/23gpY5q

Δείτε επίσης τα εξής:

ΜΩΣΑΙΚΟ: Το γλυκό της εβδομάδας του chef Γιώργου ... Αγαπητοί φίλοι καλή σας ημέρα! Eίμαι ο Γιώργος Τσελεμεντές, chef του greek affair και για σήμερα έχουμε ένα κλασικό γλυκό. ΜΩΣΑΙΚΟ ΥΛΙΚΑ 1 ΠΑ...
Πρασσοσέλινο Χοιρινό στη γάστρα από τα Τρίκαλα... Το πιάτο της Ημέρας: Πρασσοσέλινο Χοιρινό στη γάστρα από τα Τρίκαλα συνοδευόμενο από ένα ποτήρι μαύρο Μεσενικόλα από τον Σεφ Δημήτρη Πλουμιστό. Σήμερ...