Συνταγή: Ανδριώτικη φρουτάλια του Γιώργου Τσελεμεντέ

Φρουτάλια

Σήμερα φίλες και φίλοι το τραπέζι μας θα μυρίσει Κυκλαδίτικο αέρα μιας και θα μαγειρέψουμε μια νησιώτικη συνταγή από το νησί της ‘Ανδρου   Φρουτάλια.

image

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο λάδι και τηγανίζουμε τις πατάτες, όταν είναι έτοιμες τις αφαιρούμε από το τηγάνι αδειάζουμε το πολύ  λάδι και προσθέτουμε τα λουκάνικα κομμένα σε ροδέλες για να τσιγαριστούν. Συγχρόνως σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά προσθέτουμε το αλατοπίπερο το δυόσμο την μυζήθρα και το γάλα και ανακατεύουμε καλά. Όταν τσιγαριστούν τα λουκάνικα προσθέτουμε τις πατάτες και μετά τα αυγά μας, ψήνουμε και από τις δύο πλευρές και σερβίρουμε.

ΥΛΙΚΑ

4 ΑΥΓΑ

2 ΠΑΤΑΤΕΣ  ΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΕΣ ΚΟΜΜΕΝΕΣ ΣΕ ΡΟΔΕΛΕΣ

2 ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΧΩΡΙΑΤΙΚΑ

20 ΦΥΛΛΑ ΔΥΟΣΜΟΥ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ

ΜΥΖΗΘΡΑ ΞΕΡΗ ΤΡΙΜΜΕΝΗ

ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ

ΛΙΓΟ ΓΑΛΑ

 

Γράφει ο chef Γιώργος Τσελεμεντές