Κεφτέδες σχάρας του Γιώργου Τσελεμεντέ

Κοτόπουλο με Πάπρικα

Κεφτέδες σχάρας του Γιώργου Τσελεμεντέ

image (1)

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Σε μια λεκάνη βάζουμε το κιμά και μαζί όλα τα υλικά εκτός απο το βούτυρο και την ρίγανη, ζυμώνουμε πολύ καλά. Τον πλάθουμε σε σχήμα μεγάλων κεφτέδων και για να μην μας κολλήσει στα χέρια το μείγμα μας βρέχουμε με νερό κάθε τόσο.Τους αλείφουμε με το βούτρο και τους ψήνουμε σε καλά ζεσταμένη και λαδωμένη σχάρα. Όταν ψηθούν απο την μια πλευρά τους γυρίζουμε και τους πασπαλίζουμε με ρίγανη.

ΥΛΙΚΑ

700 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΚΙΜΑΣ ΒΟΔΙΝΟΣ

1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

1/2 ΜΑΤΣΟ ΜΑΙΝΤΑΝΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ

ΒΟΥΤΥΡΟ ΛΙΩΜΕΝΟ

ΡΙΓΑΝΗ