Σύκα και Αχλάδια στο Κρασί του Γιώργου Τσελεμεντέ

Σύκα και Αχλάδια στο Κρασί του Γιώργου Τσελεμεντέ.

Σύκα και Αχλάδια στο Κρασί του Γιώργου Τσελεμεντέ

ΥΛΙΚΑ

8 ΑΧΛΑΔΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΦΛΟΥΔΙΑ ΤΟΥΣ

12 ΞΕΡΑ ΣΥΚΑ

1 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΣΤΑΦΙΔΕΣ

1 ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΣΑΜΙΩΤΙΚΟ ΓΛΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

1 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΚΑΡΥΔΙΑ

1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΚΑΝΕΛΑ

ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΜΠΑΧΑΡΙ

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Σε μια κατσαρόλα τοποθετείται τα αχλάδια όρθια και αναμέσα τους τα σύκα, τα καρύδια και τις σταφίδες. Αδειάζουμε σιγά σιγά το κρασί και προσθέτουμε τα μπαχαρικά. Βράζουμε σε σιγανή φωτιά μέχρι να ελατωθούν τα υγρά μας στο 1/3. Σερβίρεται με παγωτό της αρεσκείας μας.

http://bit.ly/1TbrUHK

Δείτε επίσης τα εξής:

Ριγανάδα κεφαλλονίτικη από το Σεφ Γιώργο Τσελεμεντ... "Ριγανάδα κεφαλλονίτικη" απλή πρόταση αλλά θεϊκή! Είναι το δεκατιανό ή το απογευματινό ή το ότι θέλουμε ανάλογα με την όρεξή μας! ΥΛΙΚΑ 3 ΠΑΞΙΜΑΔ...
Ρατατούιγ Τουρλού του Γιώργου Τσελεμεντέ... Ρατατούιγ Τουρλού του Γιώργου Τσελεμεντέ. Ρατατούιγ Τουρλού Τρόπος Παρασκευής Πλένουμε καλά τα λαχνικά και τα σκουπίζουμε. Αφαιρούμε την μιση φλο...