Τούρτα ζυμαρικών με κιμά

ζυμαρικών

Τούρτα ζυμαρικών με κιμά του Γιώργο Τσελεμεντέ

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Βράζουμε τα ζυμαρικά μας τα σουρώνουμε και μετά τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα προσθέτουμε το ελαιόλαδο το αυγό ελαφρώς χτυπημένο και το κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε καλά. Παίρνουμε μια φόρμα με αποσπώμενο τσέρκι και αρχίζουμε να τα τοποθετούμε τα ζυμαρικά μας όρθια το ένα δίπλα στο άλλο, μέχρι να γεμίσει όλο το ταψί. Απλώνουμε από επάνω τον κιμά και μετά πασπαλίζουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 – 20 λεπτά.

ΥΛΙΚΑ

½ ΚΙΛΟ ΠΕΝΝΕΣ Ή ΡΙΓΚΑΤΟΝΙ

½ ΚΙΛΟ ΕΤΟΙΜΟ ΜΟΣΧΑΡΙΣΙΟ ΚΙΜΑ

1 ΑΥΓΟ

½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΚΕΦΑΛΟΤΥΡΙ ΤΡΙΜΜΕΝΟ

ΛΙΓΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

 

Λίγα μυστικά ακόμα

Όταν κρυώσει κόβεται σε κομμάτια και είναι πολύ εμφανίσιμο και για μπουφέ. Καλή επιτυχία σε όσες το δοκιμάσουν!

 

www.greekaffair.gr