ΤΣΙΠΟΥΡΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ:Tο πιάτο της Ημέρας του Chef Γιώργο Τσελεμεντέ

ΥΛΙΚΑ:

 

4 ΤΕΜΑΧΙΑ ΤΣΙΠΟΥΡΑ

1 ΤΕΜΑΧΙΟ ΤΟΜΑΤΑ

1 ΤΕΜΑΧΙΟ ΚΟΛΟΚΥΘΙ

1 ΤΕΜΑΧΙΟ ΚΑΡΟΤΟ

2-3 ΚΛΩΝΑΡΑΚΙΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΦΡΕΣΚΟ

4 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

½ ΚΛΩΝΑΡΙ ΣΕΛΙΝΟ

ΧΥΜΟ ΑΠΟ 1 ΛΕΜΟΝΙ

ΠΙΠΕΡΙ ΦΡΕΣΚΟ

ΜΑΪΝΤΑΝΟ

tsipoyra-laxanika-greekaffair.gr

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:

 

 

Καθαρίζουμε τις τσιπούρες από τα λέπια τα βράνχια και τα έντερα τους και τις πλένουμε καλά.

Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά σε μικρά καρεδάκια αφού τα έχουμε πρώτα πλύνει καλά και καθαρίσει το καρότο από τα φλούδια.

Τρίβουμε λίγο πιπέρι μέσα στην κοιλιά των ψαριών και τις γεμίζουμε με το μείγμα από τα ψιλοκομμένα λαχανικά, επίσης τα ραντίζουμε με το χυμό από το λεμόνι και ότι μας έχει περισσέψει από τα λαχανικά το ρίχνουμε πάνω από τα ψάρια.

Κάθε ψάρι το τυλίγουμε σε μια λαδόκολλα και τα βάζουμε όλα μαζί σε ένα ταψί και στο φούρνο στους 180c για 30-45 λεπτά περίπου.

Τα σερβίρουμε με την λαδόκολλα ανοιγμένη.