Φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια του Γιώργου Τσελεμεντέ

Φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια του Γιώργου Τσελεμεντέ

Φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια του Γιώργου Τσελεμεντέ

ΤΡΟΠΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, κατόπιν προσθέτουμε τη φάβα και το νερό και αφήνουμε να βράσει σε χαμηλή φωτιά  ανακατεύοντας συχνά ειδικά όταν έχει πιεί το περισσότερο νερό. Προσέχουμε να μην μας κολλήσει . Όταν είναι έτοιμη εάν έχει γίνει αλοιφή δεν χρειάζεται να κάνουμε κάτι εάν έχει κομμάτάκια την περνάμε απο το μπλέντερ ή το multi λίγη λίγη. Όσο ετοιμάζεται η φάβα μας σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε όλα τα υλικα για καραμελλωμένα κρεμμύδια και τα αφήνουμε να βράσουν, εάν δούμε ότι χρει’αζεται προσθέτουμε λίγο κρασί ή νερό ακόμα.

ΥΛΙΚΑ

500 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΦΑΒΑ

1300 – 1500 ΝΕΡΟ

1 ΜΕΓΑΛΟ ΚΡΕΜΥΔΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ

1/2 ΚΙΛΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ

70 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΒΟΥΤΥΡΟ

30 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΜΑΥΡΗ ΖΑΧΑΡΗ

100 ML ΛΕΥΚΟ ΚΡΑΣΙ

ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ

 

http://bit.ly/2awBL8b

Δείτε επίσης τα εξής:

Καλαθάκι Λήμνου παναρισμένο με φυστίκη αιγίνης... Καλαθάκι Λήμνου παναρισμένο με φιστίκι αιγίνης του Γιώργου Τσελεμεντέ. ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ Παίρνουμε κάθε μια φέτα τυρί και την περνάμε  αφού πρ...
Συνταγή «ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ»: ΓΙΩΡ... "ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ". ΥΛΙΚΑ: 4 ΦΙΛΕΤΑΡΙΣΜΕΝΑ ΣΤΗΘΗ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ 300 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΜΠΕΙΚΟΝ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ 1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΞΕΡΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ...