«Φακές Σούπα» Συνταγή του Γιώργου Τσελεμεντέ

Σήμερα θα φτιάξουμε ένα πολύ  δημοφιλές πιάτο το οποίο έχει μαγειρευτεί σε όλα τα σπίτια. «Φακές Σούπα» Συνταγή του Γιώργου Τσελεμεντέ.

ΥΛΙΚΑ

500 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΦΑΚΕΣ

1-2 ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΧΟΝΤΡΟΚΟΜΜΕΝΑ

150 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΛΑΔΙ

2-3 ΤΟΜΑΤΕΣ

3 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ

1 ΦΥΛΛΟ ΔΑΦΝΗΣ

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Πλένουμε τις φακές και τις μουσκεύουμε για 2-3 ώρες σε ζεστό νερό. Τις ξεπλένουμε τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε να βράσουν σε μπόλικο νερό. Μόλις πάρουν 2 βράσεις χύνουμε το νερό και προσθέτουμε 1 λίτρο νερό τα κρεμμύδια το σκόρδο και την δάφνη, μόλις αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν. Λίγη ώρα πριν είναι έτοιμες προσθέτουμε τις τομάτες ψιλοκομμένες ή τριμμένες αλατοπίπερο και το λάδι μας.