Χαλβάς Σιμιγδαλένιος : Δια χειρός Γιώργου Τσελεμεντέ

Χαλβάς Σιμιγδαλένιος : Δια χειρός Γιώργου Τσελεμεντέ

ΥΛΙΚΑ

1  ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

2 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΧΟΝΔΡΟ

3 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΖΑΧΑΡΗ

4 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΝΕΡΟ

1 ΞΥΛΑΚΙ ΚΑΝΕΛΑΣ

1/2 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΚΑΝΕΛΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ

ΛΙΓΑ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙΑ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά τη ζάχαρη, το νερό και τις κανέλες.

Σε μια άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, χωρίς να το αφήσουμε να κάψει, γιατί ο χαλβάς θα μυρίζει έντονα.

Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και το καβουρδίζουμε, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να πάρει χρώμα, κατόπιν προσθέτουμε το κουκουνάρι μας και το αφήνουμε να πάρει χρώμα και αυτό.

Όταν καβουρδιστούν τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, και ρίχνουμε το καυτό μείγμα ζάχαρης, ανακατεύοντας προσεκτικά γιατί πιτσιλάει και καίει, σαν λάβα.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ξαναβάζουμε πάλι επάνω την κατσαρόλα. Ανακατεύουμε μέχρι ο χαλβάς να κοχλάσει και να σωθούν τα υγρά.

Αφαιρούμε το ξύλο κανέλας και τον αδειάζουμε στην κλασική φόρμα του κέικ (ή σε ένα ταψί). Αφήνουμε να σταθεί για περίπου 20 λεπτά, ώστε να ξεφορμαριστεί χωρίς πρόβλημα. Αναποδογυρίζουμε τη φόρμα σε μια πιατέλα, και πασπαλίζουμε με κανέλα. Ο χαλβάς σφίγγει καθώς κρυώνει.

 

http://bit.ly/1SRr5h0