Χοιρινό με Μπύρα του Γιώργου Τσελεμεντέ

Χοιρινό με Μπύρα του Γιώργου Τσελεμεντέ.

ΥΛΙΚΑ

2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΒΟΥΤΥΡΟ

4 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

2 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ ΕΛΑΦΡΑ ΣΠΑΣΜΕΝΕΣ

250 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΜΠΥΡΑ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΜΑΥΡΗ

1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΚΑΠΑΡΗ ΚΑΛΑ ΞΑΛΜΥΡΙΣΜΕΝΗ

1 ΚΙΛΟ ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗ ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια μεγάλη και πλατιά κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο και σε μέτρια φωτιά τα αφήνουμε να γίνουν ένα μείγμα και μετά προσθέτουμε το χοιρινό και το σκόρδο. Τα τσιγαρίζουμε για 3΄4 λεπτά να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές και μετά προσθέτουμε την μπύρα. Αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει το κρέας μας και μετά προσθέτουμε την κάπαρη και αφήνουμε να βράσει για άλλα 5 – 8 λεπτά. Αφαιρούμε από την κατσαρόλα το χοιρινό και σερβίρουμε με την σάλτσα του.