ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΡΔΑΜΟ Δια χειρός Γιώργο Τσελεμεντέ

Σήμερα μαγειρεύουμε ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΡΔΑΜΟ.

ΥΛΙΚΑ

2 ΨΑΡΟΝΕΦΡΙΑ

ΑΛΑΤΙ – ΠΙΠΕΡΙ

ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΛΤΣΑ

8-10 ΣΠΟΡΟΙ ΚΑΡΔΑΜΟΥ

ΜΙΣΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

1 ΣΦΗΝΑΚΙ ΟΥΖΟ

ΖΩΜΟΣ ΚΡΕΑΤΟΣ 2-3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε το ψαρονέφρι σε χοντρές φέτες και το αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε σ’ ένα τηγάνι λίγο ελαιόλαδο, τσιγαρίζουμε το κρέας και το αφήνουμε στην άκρη της κουζινας  . Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το κρεμμύδι και το κάρδαμο και τα σοτάρουμε. (Εάν χρειαστεί, συμπληρώνουμε με λίγο ελαιόλαδο ακόμα). Επίσης, αν μπορούμε, σπάμε λίγο τους σπόρους του κάρδαμου μέσα στο τηγάνι. Όταν είναι έτοιμα, ρίχνουμε το ούζο, το ανάβουμε με πολλή προσοχή για να μην αρπάξει φωτιά ο απορροφητήρας και στο τέλος προσθέτουμε το ζωμό κρέατος. Μόλις πάρει μια βράση, ρίχνουμε και τα ψαρονέφρια και τ’ αφήνουμε να βράσουν για 2-3 λεπτά.

 

http://bit.ly/1ShGve3

Δείτε επίσης τα εξής:

Συνταγή ΑΡΝΙ ΜΕ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ του Σεφ Γιώργου Τσελεμεν... Μια κλασική και σίγουρα λαχταριστή συνταγή για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας ειναι το Αρνί με δαμάσκηνα ένα καθαρά...Χριστουγεννιάτικο πιάτο . ...
Κολοκυθάκια γεμιστά με ψάρι και χορταρικά... Το πιάτο της Ημέρας: Κολοκυθάκια γεμιστά με ψάρι και χορταρικά συνοδευόμενο με κρασί Πολίχνης Λευκό από το Σεφ Δημήτρη Πλουμιστό. Καλημέρα σας φίλοι ...