Φασόλια Μαυρομάτικα με Σπανάκι ένα πιάτο εύκολο, νόστιμο, με χαμηλό θερμιδικό περιεχόμενο αλλά μεγάλη θρεπτική αξία.

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΜΠΕΙΚΟΝ ΚΑΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

ΥΛΙΚΑ

½ ΚΙΛΟ ΣΠΑΝΑΚΙ

½ ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΛΑΔΙ

1 ΚΑΡΟΤΟ ΚΟΜΜΕΝΟ ΣΕ ΡΟΔΕΛΕΣ

3 ΝΤΟΜΑΤΑΚΙΑ ΤΡΙΜΜΕΝΑ

1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ

2 ΚΑΥΚΑΥΛΗΘΡΕΣ

ΑΛΑΤΙ ΠΙΠΕΡΙ

 

ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Πλένουμε το σπανάκι το κόβουμε σε κομμάτια και το ζεματάμε σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για περίπου 5 λεπτά. Κατόπιν το στραγγίζουμε .Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα μαυρομάτικα να βράσουν για 5 λεπτά τα στραγγίζουμε και μετά τα βάζουμε να βράσουν σε καινούργιο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι με το λάδι και κατόπιν προσθέτουμε το σπανάκι τα φασόλια στραγγισμένα το καρότο τα τοματάκια λίγο αλάτι πιπέρι τις καυκαυλήθρες και τα σιγοβράζουμε μέχρι να χυλώσει το φαί μας και μείνει με λίγη σάλτσα.