Γαύρος με κόκκινη σάλτσα και κάπαρη – Τσελεμεντές

Γαύρος με κόκκινη σάλτσα και κάπαρη

ΥΛΙΚΑ

Γαύρος , καθαρισμένος ή μπαρμπούνια
1 κ. καφέ αλάτι
200 γραμμ. αλεύρι για το τηγάνισμα
ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
 
Για το σαβόρο:
6 σκελίδες σκόρδου
Κάπαρη
2 κ. σούπας αλεύρι
4 κ. σούπας νερό
2-3 κ. καφέ ξίδι
1 κλαράκι φρέσκου δενδρολίβανου

3 τομάτες ψιλοκομμένες και λίγη τομάτα συμπυκνωμένη

gayros-me-kokkini-saltsa-kai-kapari-dia-xeiros-giorgoy-tselemente

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αλατίζετε, αλευρώνετε και τηγανίζετε τα ψάρια σε δυνατή φωτιά. Τα βγάζετε με τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετείτε σε μια βαθιά πιατέλα. Σουρώνετε το ελαιόλαδο στο οποίο τηγανίστηκαν και το ρίχνετε ξανά στο τηγάνι. Συμπληρώνετε, αν χρειάζεται, με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο και σοτάρετε σε χαμηλή θερμοκρασία ελαφρώς τα σκόρδα για 1 λεπτό. Διαλύετε το αλεύρι στο νερό. Προσθέτετε το ξίδι τις τομάτες και αμέσως μετά το διαλυμένο αλεύρι. Ανακατεύετε καλά, προσθέτετε λίγο νερό ακόμη, δυναμώνετε τη θερμοκρασία, ρίχνετε τις σταφίδες και αφήνετε το μείγμα να βράσει για μερικά λεπτά, φροντίζοντας να μην πήξει. Προσθέτετε και το δενδρολίβανο. Μόλις οι σταφίδες ανακτήσουν τον αρχικό τους όγκο, το σαβόρο είναι έτοιμο. Περιχύνετε τα μπαρμπούνια με τη σάλτσα σαβόρο και σερβίρετε αμέσως.

 

Σημ. : Μπορείτε να βάλετε λιγότερο ή και περισσότερο σκόρδο, ανάλογα με το γούστο σας.

http://bit.ly/1Nav0DH

Δείτε επίσης τα εξής:

ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΚΑΡΟΤΟ ΚΑΙ ΦΕΤΑ : Δια χειρός Γιώργο Τσ... Καλημέρα  και καλή εβδομάδα σήμερα μαγειρεύομαι  ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΦΕΤΑ ΚΑΙ ΚΑΡΟΤΟ   ΥΛΙΚΑ:   1 ΠΑΚΕΤΟ ΛΑΖΑΝΙΑ 50 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΒΟΥΤΥΡΟ 1 ...
ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ του Chef Γιώργο Τσελεμεντέ... ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΓΕΜΙΣΤΕΣ του Chef Γιώργο Τσελεμεντέ. ΥΛΙΚΑ 4 ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΜΕΓΑΛΕΣ 200 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ 100 ML ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ 200 ΓΡΑΜΜΑΡΙΑ ΤΥΡΙ G...